Kaip pasikeitė sąskaitos, šilumos ūkį perėmus „Alytaus šilumos tinklams“?

Šiemet šildymo sezono pradžia Alytuje buvo paskelbta kaip niekad anksti – spalio pirmosiomis dienomis. Nepaisant to, ne visi skubėjo pajungti šildymą, o paskutinieji objektai šildyti buvo pradėti tik lapkričio pradžioje. Tokių buvo vos keli. Už spalį gautos šildymo sąskaitos gyventojams didesnių staigmenų nepažėrė, tačiau lyginant su praėjusių metų lapkričiu, šilumos kaina šį mėnesį šiemet yra net 6 procentais mažesnė.

„Mokėjimas už šildymą susideda iš dviejų dalykų – šilumos kainos ir šilumos suvartojimo. Sąskaitose nurodytų sumų dydžiai labiausiai priklauso nuo to, kiek šilumos suvartojo kiekvienas namas. Kuo daugiau šilumos jis suvartoja, tuo didesnes sąskaitas gauna gyventojai. O šilumos kaina kiekvienam objektui yra vienoda. Čia visai kaip su automobiliais – šimtą kilometrų galima nuvažiuoti ir su 5 litrais, ir su 15 litrų kuro, tačiau 1 litro kuro kaina visiems yra ta pati. Taip pat yra ir su renovuotais ir nerenovuotais namais – šilumos suvartojimo skirtumas tarp jų gali siekti net iki 60 procentų“, – teigė Mindaugas Nevardauskas, „Alytaus šilumos tinklų“ vadovas.

Pasak jo, šilumos suvartojimas šių metų spalio mėnesį praktiškai buvo analogiškas pernai metų spaliui, o šilumos kaina irgi buvo panaši. Vidutinė spalio mėnesio temperatūra buvo vos puse laipsnio žemesnė negu praeitų metų spalį. Dar šių metų spalio pabaigoje šildymą buvo pasijungę ne visi objektai, o tik apie 97 procentai jų.

„Alytaus šilumos tinklų“ vadovas tikino, kad gyventojai už šildymą spalio mėnesį gavo sąskaitas maždaug nuo 10 iki 30 eurų. O jų Alytuje išrašoma apie 20 tūkstančių.

M. Nevardauskas pabrėžė, kad visada galima tikėtis, jog Alytaus mieste šiluma nebus labai brangi ir šilumos kaina tikrai nebus nepagrįsta. „Ji tikrai nebus tokia, kai šilumos ūkį valdė „Litesko. O šių metų lapkričio mėnesio šildymo kaina net 6 procentais mažesnė negu pernai“, – tikino M. Nevardauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *