Alytuje – ekstremali situacija: dėl gaisro evakuojami žmonės

Dėl buvusio Alytaus medvilnės kombinato sandėliuose įsiplieskusio gaisro sušaukta ekstremalių situacijų komisija. Pramonės mikrorajone besilankantiems žmonėms dėl didelės taršos rekomenduojama dėvėti kaukes. Dėl to buvo nuspręsta evakuoti ir Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro ligonius. Iš pietų kylantis vėjas taršą neša link Miklusėnų gyvenvietės, todėl žmonės raginami likti namuose, užsidaryti langus, užsidengti šulinius. Pramonės rajone įsikūrusioms įmonėms rekomenduojama trumpinti darbo laiką ar iš viso sustabdyti darbus ir dėl darbuotojų sveikatos apsaugos išleisti juos į namus.

„Situacija vis dar išlieka kebli. Žmonių evakuacija yra labai svarbi, ją vykdome, kad išvengtume aukų, stengiamės kontroliuoti situaciją, tačiau kol kas neaišku, kiek laiko reikės suvaldyti gaisro židinį“ , – apie dar naktį miestą ištikusią nelaimę kalbėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

Lietuvos kariai pirmiausia padeda evakuoti vaikščioti negalinčius Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro ligonius. Jie perkeliami į Alytaus ligoninę ir į Šeimos centrą. Vėliau iškeldinami ir kiti centro pacientai, kuriems laikinas prieglobstis bus suteiktas mokyklų sporto salėse. Jeigu suvaldyti židinio šiandien nepavyks, tuomet bus ieškoma galimybių juos apgyvendinti kitur.

Ekstremalių situacijų komisija situacijos kontrolės vykdymo tikslais šiandien rinksis dar ne kartą. Pats miesto vadovas taip pat ne kartą lankėsi įvykio vietoje, kur dirba ne tik ugniagesiai, bet ir policijos, medikų, karių bei aplinkosaugininkų pajėgos.

Po vidurdienio gyventojus pasiekė nepaprastasis ekstremalus pranešimas, kuriame nurodoma, jog Alytaus miesto ir rajono ekstremalių situacijų komisijos rekomenduoja dėl Pramonės rajone kilusio gaisro Alytaus, Punios, Butrimonių, Alovės, Pivašiūnų seniūnijų gyventojams likti namuose, užsidaryti langus ir uždengti šulinius. Jaučiant degėsių, gumos kvapą, dėvėti apsaugines kaukes ir be reikalo nebūti lauke.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *