Iš beveik 900 patikrintų vairuotojų – vos du neblaivūs

Minint Europos saugaus eismo dieną, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vykdė prevencines policines priemones Alytaus miesto ir rajono keliuose, kurių metu dėmesys buvo skiriamas vairuotojų blaivumui, saugiam vairuotojų ir pėsčiųjų elgesiui.

Akcijos metu buvo dalijami atšvaitai bei informaciniai lankstinukai „Vairuok saugiai ir ramiai“, primenantys, kad pyktis už vairo – grėsmė Tavo saugumui.

Spalio 11 d. (penktadienį) nuo 15 val. iki 17 val. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų vykdytos policinės prevencinės priemonės metu patikrinta 865 vairuotojai. Išaiškinti du vairuotojai, kuriems nustatytas lengvas girtumas (0.58 prom. ir 0.79 prom. alkoholio). Taip pat du vairuotojai vartoją (0.20 prom. ir 0.27 prom. alkoholio) alkoholį, tačiau neviršiję leistinos ribos.

Alytaus apskrities policija primena, jog nesaugus eismo dalyvių elgesys bei drausmingumo stoka tiesiogiai įtakoja eismo įvykių skaičių. Tiek vairuotojams, tiek pėstiesiems būtina laikytis Kelių eismo taisyklių, prisiimti atsakomybę už savo ir aplinkinių saugumą kelyje. Saugus dalyvavimas eisme – visų eismo dalyvių atsakomybė.

Alytaus apskr. VPK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *