„X Faktoriaus“ sceną suvirpinusi alytiškė talentą ugdė atkaklumu

Alytiškei Martynai Jezepčikaitei (16 m.) užteko vos vieną kartą sužmėžuoti televizijos ekrane kaip muzikinio šou „X Faktorius“ dalyvė, kad dabar ją gatvėje atpažintų daugybė žmonių. Tikriausiai tai neturėtų stebinti, nes didžiojoje „X Faktoriaus“ scenoje pasirodžiusi mergina savo talentu ir grožiu užbūrė ne tik publiką, bet ir šou teisėjus – muzikos srities profesionalus. Jau netrukus visi sužinos, kaip jai toliau klostosi kelionė projekte, o iki tol Martyna sutiko pasidalinti savo patekimo į jį istorija.

Įvaizdžiu rūpinasi mama, o dainomis – tėtis

Idėja dalyvauti „X Faktoriuje“ gimė tikrai ne pačiai Martynai, o jos vokalo mokytojai Nijolei Maceikaitei, pas kurią mokosi jau dvejus metus. „Aš pati nesijaučiau pasiruošusi tokiam žingsniui, nes tai reikšmingas dalykas ateičiai. Bet dabar labai džiaugiuosi tokia galimybe, nes televizija atveria visai kitokius horizontus“, – sakė mergina. Ji įvairiuose muzikiniuose konkursuose tiek Lietuvoje, tiek užsienio šalyse dalyvauja jau daugiau negu ketverius metus, turi nemažai laimėjimų.

Didžiausio palaikymo Martyna sulaukia iš savo tėvų, kurie rūpinasi jos įvaizdžiu ir dainų parinkimu. Mama kuria aprangos dizainą, kurį įgyvendina dizainerė-siuvėja Odeta Motiejūnaitė. Tiesa, alytiškės mama su drabužiais ir dizainu nieko bendra neturi, ji yra kitos srities verslininkė.

„Mamai puikiai sekasi suderinti mano ir jos skonį, todėl scenoje jaučiuosi puikiai. Turbūt šioje situacijoje ji jaudinasi labiausiai. Mama man yra tarsi mano angelas sargas“, – teigė Martyna.

Jos tėtis – intensyviai ieško tinkamų dainų, jas parenka atrankoms. „Mano muzikinis skonis išsivystė tėčio dėka, nes jis nuo pat vaikystės skatino klausytis geros ir įvairios muzikos. Dabar mano mokytoja džiaugiasi, kad turiu platų muzikinį supratimą. Galiu dainuoti ne tik džiazą, popsą, bet ir roką, bliuzą“, – pasakojo pašnekovė.

Pasak jos, tėtis su muzika nieko bendra neturi. Jis – istorikas, o darbe ir namuose atsakingas už saugą. Laisvalaikiu – žvejys. Nepaisant to, jis turi gerą klausą ir jam pavyksta parinkti tokias dainas, kurios atitiktų Martynos asmenybę, balso tembrą.

Talentas – per atkaklumą

Kalbant apie jos talentą, klausą, balsą, mergina įsitikinusi, kad viso to tikrai iš nieko nepaveldėjo, o tik išlavino sunkaus ir atkaklaus darbo dėka. Martyna nuo vaikystės lankė Alytaus jaunimo centro dainų ir šokių ansamblį „Tarškutis“, vėliau ji pradėjo dirbti su žinoma atlikėja Asta Pilypaite.

Alytiškė teigė, kad klausos tikrai neturėjusi ir tą jai net patvirtino jos buvusi mokytoja A. Pilypaitė, sakiusi, kad nežinanti, ką su tokia mokine daryti.

„Tada man suveikė užsispyrimas, vedęs mane į priekį ir skatinęs daug dirbti, mokytis, lavinti klausą. Man pavyko. Bet mano darbas ties tuo nesibaigia, jis vyksta kiekvieną dieną. Dabar esu labai dėkinga visiems savo vadovams, mokytojams už tai, kad parodė man kelią į platesnius vandenis“, – savo istoriją prisiminė mergina.

Tiesa, ji ne tik kiekvieną savaitę lankosi pas savo vokalo mokytoją Vilniuje, bet ir mokosi Alytaus muzikos mokykloje. Be to, namuose ji turi savo studiją su aparatūra, kur praleidžia nemažai laiko.

„Džiaugiuosi, kad mano mokytoja duoda erdvės skleistis mano pačios stiliui. Aš būsiu amžina romantikė ir visada dainuosiu savo balades, bet esu atvira ir kitokiai muzikai. Mano mokytoja yra scenos profesionalė, aš ja labai pasitikiu, nes ji gerai žino, ko man reikia“, – tikino Martyna.

Noras – paliesti žmonių širdis

Lipdama į didžiąją „X Faktoriaus“ sceną, Martyna iš kojų verčiančio jaudulio nejautė, nes jau seniai yra prisijaukinusi šį jausmą: „Muzika – man visas gyvenimas. Jaučiu jai didelę meilę, be kurios negaliu ištverti nė dienos. Tad ir užlipimas į „X Faktoriaus“ sceną man buvo tarsi galimybė išskleisti visą save.“

Muzikinio šou teisėjai sustabdė alytiškės pasirodymą ir paprašė sudainuoti kitą pasirinktą dainą. Tokia susiklosčiusia situacija Martyna tik pasidžiaugė, esą ji turėjo galimybę savo talentą atskleisti dvejose skirtingose dainose. Po antrojo bandymo alytiškė tiesiog užbūrė teisėjus ir jie jai nė nedvejodami skyrė keturis „taip“.

„Tu burtininkė, esi labai artistiška, turi jėgos“, – tąkart pasirodymą komentavo vienas šou teisėjų Samas.

„Kol kas tai geriausia patirtis mano gyvenime, turėjau galimybę susipažinti su tiek daug nuostabių žmonių, bendrauti su jais“, – tikino alytiškė.

Paklausus, kokie jos lūkesčiai šiame muzikos šou, Martyna nė nesudvejojusi atsakė, kad paliesti kuo daugiau žmonių širdžių, kad jie šypsotųsi.

„Kiekvienas giliai širdy nori laimėti, bet aš manau, kad didelis laimėjimas yra vien tai, jog tave kažkas jau išgirdo, pamatė, pavyko paliesti kažkieno širdis. Labai noriu su muzika eiti toliau ir siekti daugiau“, – tikino mergina.

Ji įvardijo ir jai labiausiai patikusius „X Faktoriaus“ dalyvius. Tai – Alen Chicco, kuris merginą sužavėjo savo saviraiška ir kad sugebėjo išlikti savimi, nebijojo atskleisti savęs. Martynai patinka ir Iglė, kurią vertina kaip profesionalią atlikėją, gebančią nuoširdžiai bendrauti su publika.

„Šis projektas išugdė daug talentingų ir gražių žmonių. Tai mane skatina ir toliau stengtis jame išlikti. Laukia sunki kelionė, kuri reikalauja daug darbo ir atsakomybės“, – įsitikinusi pašnekovė.

Mintyse – teatras ir muzika

Alytiškė neslepia, kad dėmesys jai labai patinka, o dar maloniau, kai mažoji jos pusseserė laiko ją autoritetu. „Ji seka, stebi visą mano kelionę „X Faktoriuje“, lydi mane į kiekvieną pasirodymą. Tai mano didžioji palaikymo komanda“, – pasakojo Martyna.

Mergina tikino, kad vos po vienintelio pasirodymo televizijoje ji sulaukusi ne tik gerbėjų dėmesio, bet ir įvairių darbo, fotosesijų pasiūlymų. Kol kas merginai iššūkių užtenka, nes visas veiklas, kaip ir dalyvavimą televizijos projekte tenka derinti su mokslais. Ji – Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago trečios klasės gimnazistė.

Alytiškė vis dažniau pagalvoja ir apie tai, ką norėtų veikti ateityje ir dabar jos mintyse – teatras ir muzika. Galbūt tai bus ir jos studijų pasirinkimas. O į mokslus ji žiūri labai rimtai, tačiau pripažįsta, kad ir jai teko praeiti maištingos paauglės laikotarpį.

„Alytus yra ir visada bus mano širdies miestas. Žinau, kad aš visada į jį sugrįšiu, kad ir kur keliai mane nuves. Šiam miestui esu dėkinga už tai, kad suteikė galimybę skleistis mano talentui“, – sakė alytiškė.

TV3 nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *