Gyvūnų šventėje keturkojų laukė valios bei apetito išbandymai

Savaitgalį prie Alytaus Dailės mokyklos įvykusi šventė gyvūnams ir jų šeimininkams „Mes komanda“ pranoko visų šventės dalyvių lūkesčius. Į ją rinkosi ne tik alytiškių šeimos, auginančios šunis, bet ir kitų gyvūnų mylėtojai. Akylesni renginio šurmulyje matė vėžliuką ir tris gausybės šunų nepabūgusius katinus bei Ruminos jojimo klubo žirgus. Šventėje šunys turėjo progą ne tik įrodyti savo sportinį vikrumą, gebėjimų meistriškumą, bet ir pasitikrinti savo valios bei apetito ribas.

Sulaukė susidomėjimo ir paramos

„Džiaugiamės, kad sulaukėme tokio didelio žmonių susidomėjimo. Jaučiamės esantys reikalingi ir tai mus įpareigoja tokią šventę, tik dar didesnę ir įspūdingesnę, organizuoti ir kitąmet“, – sakė Dzūkijos Gyvūnų Globėjų asociacijos  ir Alytaus sportinių šunų klubo „Cerberis“  vadovas Kęstas Rutkauskas.

Visuomeniniais pagrindais beglobius gyvūnus Alytuje gelbstintys asociacijos „Keturkojo viltis“ savanoriai renginio metu surinko per 200 Eur paramos.

„Esame labai laimingi. Mūsų miestas yra ne tik gražus išore, bet ir vidumi. Renginio metu matėme, kad miestiečiai mus palaiko. Dėkojame už paramą. Norintys pagelbėti mūsų veiklai, visada laukiami –  tiek savanoriška pagalba prižiūrint gyvūnus, tiek dovanojant maisto, kraiko, narvų ar kitų priemonių gyvūnams, bei žinoma pinigine parama, kuri panaudojama beglobių gydymui, maistui ir panašiai“,  – šventės metu kalbėjo „Keturkojo viltis“ vadovas Eimantas Kalėda.

Renginyje dalyvavo ir savo savanoriškos veiklos įspūdžiais dalijosi ir „Keturkojo viltis“ savanorė Greta Butkaitė.

Nuo valios išbandymų iki akrobatinių triukų

Nors oras buvo šaltokas, renginio dalyviams sušilti leido Alytaus miesto bendruomenės centro savanoriai, visus vaišinę karšta arbata.

Šventės pradžioje geros nuotaikos užtaisą visiems skleidė lopšelio-darželio „Pasaka“ ir vokalinės studijos „Boružėlė“ dainuojančių mergaičių „Pasakos kvartetas“, vadovaujamas Aušros Marcinkevičienės. Savo veiklą pristatė asociacijos „Keturkojo viltis“ ir iniciatyvos „Draugiški gyvūnams“ atstovai. Gyvūnų atvaizdus ant vaikų veidų  nemokamai piešė Vaikų dienos centro „Kutis“ animatorė Gintarė Mažeikienė.

Šventiškos nuotaikos nestigo ir patiems keturkojams. Jie varžėsi mažų šuniukų lenktynėse, savo valią išbandė „Pagundų take“, apetito ribas pasitikrino ėdriausio šuns konkurse, bei  konkurse „Mano sugebėjimai“ demonstravo tai, ką moka geriausiai.

Alytaus sportinių šunų klubo „Cerberis“ nariai irgi pademonstravo savo bendro paklusnumo gebėjimus: daiktų nešiojimo, komandų  klausymo, demonstravo akrobatinius triukus.

Alytaus pataisos namų kinologas Linas Nevecka demonstravo, ką gali tarnybiniai šunys. Buvo galima pamatyti, kaip greitai šuo suranda paslėptus narkotikus ar sulaiko tariamą nusikaltėlį.

Dzūkijos Gyvūnų Globėjų asociacija ir Alytaus sportinių šunų klubas „Cerberis“  renginį, skirtą Pasaulinei gyvūnų globos dienai, organizavo jau antrajį kartą, o panašių renginių jau organizuota ir ankščiau.

M. Vaisietaitės, D. Neko, A. Marcinkevičienės, R. Valiukevičiūtės, L. Bernotaitės, S. Tumasonės nuotr.

Juozas ADomaitis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *