Akcijoje „Vasara su knyga“ aktyviausiais pripažinti Alytaus rajono viešosios bibliotekos skaitytojai

Baigėsi tris vasaros mėnesius trukusi penkių Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų inicijuota skaitymo skatinimo akcija „Vasara su knyga“, kuri jau ketvirtus metus iš eilės skatina šalies gyventojus atrasti skaitymo malonumą ir vasaros laisvalaikį leisti su knyga. Šiemet joje dalyvavo daugiau kaip 16 tūkst. žmonių, kurie iš viso perskaitė per 74 tūkst. knygų.

Palyginti su pernai, šiemet akcijoje dalyvavo beveik du kartus daugiau žmonių, o perskaitytų knygų skaičius išaugo beveik trigubai – nuo 26530 iki 74105. Skaitymo iššūkį įveikė 10339 akcijos dalyvių (2018 metais jų buvo 4568). Į akciją įsitraukė 976-ios savivaldybių viešosios bibliotekos taip pat ir Tenerifėje bei Kipre gyvenantys lietuviai.

Akcijos vykdytojai siūlė perskaityti penkias knygas nurodytomis temomis: lietuvių autoriaus knygą, knygą apie keliones, bibliotekininko rekomenduotą knygą, knygą geltonu viršeliu ir knygą, prasidedančią tokia pat pavadinimo raide kaip ir skaitytojo vardas. Norintys dalyvauti akcijoje skaitytojai galėjo patys registruotis internetu, arba atėję į artimiausią jiems biblioteką.

Daugiausia akcijos metu perskaityta bibliotekininko rekomenduotų ir lietuvių autorių knygų (atitinkamai 17611 ir 15836). Tarp populiariausių – Kristinos Sabaliauskaitės, Linos Žutautės, Irenos Buivydaitės, Rūtos Šepetys knygos. Aktyviausiai akcijoje „Vasara su knyga“ dalyvavo Kauno apskrities gyventojai, o aktyviausia skaitymo iššūkio biblioteka tapo Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, kurios 835 skaitytojai birželio-rugpjūčio mėnesiais perskaitė net 6651 knygą. Iš jų 590 sėkmingai įveikė visas penkias akcijos užduotis.

Bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas pasidžiaugė šių metų skaitymo skatinimo akcijos rezultatais bei rajono viešosios bibliotekos skaitytojais, kurie net atostogų metu nepamiršo knygos.

„Praėjusiais metais buvome antri, vos per plauką nuo pagrindinio titulo, tad šiemet nusprendėme truputį pasitempti ir užkopti ant pačios aukščiausios nugalėtojų pakylos. Džiugu, jog mums tai pavyko“, – teigė jis. Direktorius padėkojo ir bibliotekos darbuotojams, kurie visą vasarą kvietė skaitytojus įsitraukti į skaitymo skatinimo akciją, aiškino jos taisykles bei registravo vyresnio amžiaus skaitytojus, „nedraugaujančius“ su kompiuteriais. „Tik kryptingai siekdami bendro tikslo, visų sutelktomis pastangomis mes pasiekėme tokį rezultatą. Ir tą puikiai įrodėme tapę respublikoje aktyviausia biblioteka – sakė bibliotekos vadovas.

Pasibaigus akcijai burtų keliu buvo apdovanota dvylika pačių aktyviausių bibliotekos skaitytojų. Tarp laimingųjų – Irena Marija Brazaitienė, Rolandas Rasimas, Stasė Totoraitienė, Ona Aldona Venciuvienė, Daiva Krasnickienė, Irena Jakubauskienė, Natalija Vosylienė, Alvyra Gaidienė, Angelė Šilinskaitė, Alma Blaškevičiūtė, Laima Ziminskienė ir Vytautas Šmigelskas.

Arnoldas Šatrauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *