Nauja kultūrinė erdvė skatins Alytaus miesto ir rajono žmonių bendravimą

Tikimasi, jog glaudesnį bendravimą tarp Alytaus rajono ir miesto gyventojų paskatins Dzūkijos sostinėje antradienį duris atvėręs Alytaus rajono kultūros centras. Su nauja, dar dažais kvepiančia, Alytaus rajono savivaldybės patalpose įrengta erdve, susipažinti panoro gausus būrys smalsuolių, nepabūgusių darganoto oro ir užsukusių pasižvalgyti, panorusių sudalyvauti atidarymo šventėje.

O ir būta ko – kultūros centro atidarymo duris muzikuodami kvietė praverti stilizuotos muzikos kapela „Balkis“, rajono Visuomenės sveikatos biuras kvietė žaisti žaidimus, Pivašiūnų amatų centras paragauti dzūkiškos bulvinės bandos, kurią kepė atsivežtoje krosnyje, Makniūnų bendruomenė „Sodžius“ – šiltos grybų sriubos, rajono ūkininkai padegustuoti sūrių, mėsos, duonos gaminių. Kultūros centro patalpose veikė vilnos vėlimo, kvilingo – rankdarbių iš siaurų susuktų popieriaus juostelių gaminimo – edukacijos.

Pasak Alytaus rajono mero pavaduotojos Dalios Kitavičienės, nesvarbu, jog ant naujojo centro durų nurodytas biudžetinių įstaigų darbo laikas – nuo 8 iki 17 valandos, jis dirbs ne tik šiomis valandomis, centras bus atviras ir vėlesniu laiku bei savaitgaliais, mat veiklos čia netrūks.

„Kultūra – tai ne tik šokti ir groti. Tai socialinio gyvenimo dalis, todėl po šio centro stogu ras vietą daug veiklų, susijusių su kultūra, skirtų įvairaus amžiaus žmonėms – edukacijos, koncertai, poezijos vakarai ir skaitymai, teatras, vyks degustacijos, bendruomenių pristatymai, dzūkiškos šnektos pamokos“, – centro veiklos įvairovę vardino vicemerė.

Anot jos, tai bus platforma Alytaus rajono tautodailininkams, amatininkams, saviveiklininkams parodyti save ir savo veiklas, o savivaldybė bus tarpininkas, kad jie ir jų darbai taptų matomi.

„Viliuosi, kad kiekvieną dieną čia bus įdomu ir linksma tiek miesto, tiek rajono žmonėms, kad ilgainiui atsiras ryšys tarp miesto ir kaimo. Tikiu, kad ši oje erdvėje mes vieni kitus praturtinsime, bendrausime, kažką įsigysime, susipažinsime su dzūkiškais amatais, papročiais, kultūra, mūsų paveldu ir ištakomis, kad visa tai pažinsime ne tik mes patys, bet ir atvykstantys turistai“, – atidarymo šventėje kalbėjo Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Atidarymo ceremonijoje dalyvavo Alytaus rajono savivaldybės vadovai, tarybos nariai, seniūnijų seniūnai, naujas Alytaus rajono kultūros centro patalpas pašventino Alytaus dekanas Arūnas Užupis.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *