Alytuje vykusioje šventėje gausios policijos pajėgos tramdė riaušes ir teroristus

Alytų šiandien šturmavo gausios policijos pareigūnų pajėgos. Prie Alytaus sporto ir rekreacijos centro gyventojai stebėjo kilusių riaušių malšinimą, teroristų sutramdymą, kinologų ir jų keturkojų draugų vykdytą užpuolikų sulaikymo ir narkotinių medžiagų paieškų operaciją, raitosios policijos pasirodymus bei motoakrobatinius triukus. Apniukusį miesto dangų skrodė policijos sraigtasparnis. Visa tai vyko po dešimties metų pertraukos į Alytų sugrįžusios policijos ir visuomenės šventės metu.

Ministrė akcentavo visuomenės pasitikėjimą

Renginys prasidėjo iškilminga policijos pareigūnų eisena ir rikiuote. Už tarnybinius nuopelnus buvo apdovanoti policijos pareigūnai. Jiems ranką spaudė į šventę atvykusi Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė ir Lietuvos generalinis komisaras Linas Pernavas. Šventėje dalyvavo ir užsienio svečiai iš Lenkijos, Latvijos, Estijos.

Po apdovanojimų vyko iškilminga Lietuvos policijos mokyklos kursantų priesaikos ceremonija.

„Noriu pasveikinti visus susirinkusius su labai prasminga policijos ir visuomenės švente. Noriu padėkoti pareigūnams ir linkėjimus perduoti nuo LR ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio. Jis visada sako, kad tai ir jo šventė. Deja, negali šiandien čia dalyvauti, bet jis linki jums visokeriopos sėkmės, sveikatos, ryžto atliekant savo pareigas. O mes visi čia susirinkę jam linkime to paties. Gerbiami pareigūnai, man ypatinga garbė stovėti prieš jus, ypač prieš kursantus, kurie šiandien prisiekia Lietuvos valstybei ir tarnaus mūsų visuomenės saugumui ir Tėvynės labui“, – taip šventės metu kalbėjo ministrė R. Tamašunienė.

Ji pabrėžė, kad policijos pareigūnai pagal gyventojų pasitikėjimo rodiklius yra garbingoje antrojoje vietoje ir tai yra kiekvieno pareigūno darbo, pareigingumo, sąžiningumo dėka. Ministrė tvirtino, jog visuomenės saugumas yra rodiklis, kad Lietuva turi gerą ateitį.

„Kai žmogus yra saugus, užtikrintas, jis geba kurti, nori dirbti, nori, kad plėstųsi mūsų valstybės raida, ekonomika. Visa tai susiję dalykai ir šiandien džiaugiuosi, kad esate taip aukštai vertinami. Linkiu tos kartelės nenuleisti. Matydama būrį jaunų pareigūnų, pasiryžusių tarnauti, vertindama, kad šiais metais buvo daug norinčiųjų tapti Lietuvos policijos studentu, tikiu, kad viskas yra geram kely. Mieli pareigūnai, šiandien noriu tarti jums nuoširdų ačiū už jūsų darbą, ištvermę, profesionalumą, padėkoti jūsų šeimoms, kurios yra jūsų paspirtis, atgaiva po sunkių pareigų ir darbo. Linkiu, kad kiekvieną dieną jus ir mus visus saugotų angelai sargai. Visos geriausios kloties jums ir tesaugo jus Dievas bei jūsų angelai sargai“, – sveikino ministrė.

Ne tik garbė, bet ir atsakomybė

Gražių žodžių ir prasmingų linkėjimų išsakė ir šalies generalinis komisaras L. Pernavas: „Šiandien policija mini artėjančią policijos Angelų sargų dieną ir dovanoja jums šią šventę. Kiekvienais metais šventė keliauja iš vieno miesto į kitą ir šiemet ji sugrįžo į Dzūkijos sostinę. Būtent čia, šioje aikštėje, jūs galėsite susipažinti su mūsų darbo specifika, pamatyti įspūdingus pasirodymus, pabendrauti su policijos pareigūnais ir aš net neabejoju, kad po šios šventės dar geriau suprasite mūsų atliekamos misijos prasmę. Tai yra mūsų ir jūsų šventė. Nuoširdžiai  sveikinu visus čia susirinkusius – policijos pareigūnus, jų šeimos narius. Mieli kolegos, šiandien jūs drąsiai galite didžiuotis savo profesija ir savo nuveiktais darbais. Noriu padėkoti kiekvienam mūsų ir palinkėti, kad nepamirštumėte, jog būti policininku yra ne tik garbė, bet ir didžiulė atsakomybė bei įsipareigojimas ginti, saugoti ir padėti kiekvienam žmogui. Dėkoju jums už kiekvieną tarnybos dieną, už išgelbėtas gyvybes, už jūsų ryžtą ir pasiaukojimą. Ačiū jūsų šeimos nariams už kasdienį palaikymą, supratimą. Dėkoju kitų teisėsaugos institucijų, savivaldos, visuomeninių organizacijų atstovams už bendrą darbą. Mes kartu turime kurti saugią šalį sau ir savo vaikams. Gražios visiems šventės.“

Pasveikinti pareigūnų ir visuomenės atvyko ir Alytaus miesto mero pavaduotojas Šarūnas Klėgeris. Jis pasidžiaugė esantis tarp pareigūnų ir teigė, kad pirmiausia reikėtų padėkoti jiems už tai, kad galime ramiai gyventi, kad jie, negailėdami savo laiko, kartais net gyvybės, saugoja visuomenės rimtį.

Pareigūnus sveikino ir Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas: „Iš tiesų aš solidarizuojuosi su ministrės išsakytais žodžiais apie pasitikėjimą ir pasiaukojimą. Mes, savivaldybių atstovai, visuomenė pirmiausiai jus matome ne baudžiančius, bet padedančius, išklausančius, suprantančius, paguodžiančius ir svarbiausia – laiku ir greitai atvykstančius, kai žmogui labiausiai to reikia. Kylant gerovei, ekonomikai, žmogaus saugumas tampa labai svarbus ir jūs šią pareigą garbingai atliekate. Taigi, sėkmės jums, prasmingų darbų ir puikios šventės.“

Šventinį koncertą susirinkusiesiems dovanojo atlikėjas Anatolijus Oleinikas, Vidaus reikalų ministerijos reprezentacinis pučiamųjų orkestras. Gyventojai šventės metu veikusiose ekspozicijose galėjo iš arčiau susipažinti su policijos pareigūnų darbu, pirmą kartą viešai apžiūrėti visiškai naujus antiriaušinius mobilios kuopos mikroautobusus, policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ naują greitaeigį kovinį katerį, naują policijos ginkluotę ir techniką. Užsiėmimų čia buvo ir vaikams, kuriems buvo organizuojamos saugaus eismo pratybos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *