Sporto erdvių remontui Alytaus rajone – beveik 210 tūkst. eurų

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė finansavimą 10-čiai 2019 m. Sporto rėmimo fondo lėšomis finansuojamų sporto projektų, susijusių su esamų sporto bazių plėtra, priežiūra ir remontu.

Finansavimą gavo ir Alytaus rajono savivaldybės administracijos projektas „Esamų sporto bazių plėtra Alytaus rajone“, kurio metu bus suremontuotos Alovės ir Krokialaukio multifunkcinės aikštelės bei Nemunaičio stadionas.

Projekto tikslas – gerinti sąlygas ugdyti fiziškai aktyvią visuomenę remontuojant ir modernizuojant esamų sporto bazių infrastruktūrą Alytaus rajone ir pritaikant ją neįgaliųjų poreikiams: Alovėje ir Krokialaukyje bus pakeista multifunkcinių sporto aikštelių danga, įrengti specialūs krepšinio ir tinklinio stovai, tinkantys neįgaliesiems, Nemunaityje – atnaujinta natūrali danga, bėgimo takelių asfaltbetonio danga, įrengta tinklinio aikštelė, specialūs krepšinio ir tinklinio stovai, tinkantys neįgaliesiems, bočio ir petankės žaidimų įrenginiai. Sudarius tinkamas sąlygas bus organizuojami reguliarūs sporto užsiėmimai Alytaus rajono kaimiškų vietovių vaikams ir jaunimui, senjorams, neįgaliesiems, moterims ir merginoms.

Projektą įgyvendins Alytaus rajono savivaldybės administracija kartu su partneriu Alytaus rajono meno ir sporto mokykla. Projekto įgyvendinimo trukmė numatyta 12 mėnesių.

Projekto vertė – beveik 210 tūkst. Eur.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos finansavimas skirtas atsižvelgiant į Centrinės projektų valdymo agentūros atliktą sporto projektų administracinės atitikties tinkamumo bei turinio ir išlaidų pagrįstumo vertinimą, taip pat į Sporto projektų komisijos elektroninio balsavimo rezultatus.

Pernai priėmus naują Sporto įstatymą, nuo 2019 m. valstybės biudžeto lėšos skirstomos per Sporto rėmimo fondą, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Centrinė projektų valdymo agentūra. Projektams finansuoti šiemet skiriama 13,2 mln. Eur. Iš jų nemažiau kaip dešimtadalis (1,3 mln. Eur) lėšų atiteks neįgaliųjų sporto plėtrą skatinantiems projektams įgyvendinti.

Sporto bazių plėtrai, priežiūrai ir remontui šiais metais numatyta skirti 1 318 000 Eur. Paskelbus kvietimą teikti paraiškas sulaukta 157 paraiškų iš 49 savivaldybių, o prašomų Fondo lėšų suma buvo 25 322 726,52 Eur, t. y. daugiau nei 19 kartų didesnė už numatytą skirti lėšų sumą.

Parengta pagal centrinės projektų valdymo agentūros informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *