Žygis Alytaus aerodromo pakraščiais: kokias paslaptis saugo šios vietos?

Asociacija „Olita-Orany“ jungiasi prie prie aviacijos šventės Alytaus aerodrome „Alytus ORE“ ir siūlo neilgu pažintiniu pasivaikščiojimu pėsčiomis pažinti šios vietos istoriją. Žygio „Istorijos aplink aerodromą“ pradžia liepos 13 dieną (šeštadienį) 11.12 val. prie Lakūnų g. 9 namo.

Kaip atrodė dabartinis aerodromas prieš šimtą metų, o kaip – Antrojo pasaulinio karo išvakarėse? Kur buvo kareivinės caro pėstininkams, o kur – karinis miestelis sovietų karo lakūnams? O galbūt drauge pagaliau įminsime, kokia gi paslaptingo objekto, pasislėpusio Alytaus šilo pakraštyje, paskirtis?

Ar teko lankytis prie šio paslaptingo betoninio objekto, esančio Alytaus šile? Gal bandėte įminti ir jo paskirtį – ar reikėtų jį sieti su Alytaus aerodromo istorija, o galbūt senuoju terpentino ir kanifolijos fabriku? Diskusija šia tema ne kartą virė gyvai ir internete, tačiau kol kas vieno atsakymo nėra.

Žygio atstumas – apie 6,5 km, trukmė – apie 2 val. Dalyviai pėsčiomis pasivaikščios Alytaus aerodromo pakraščiais, pabandys įminti nelengvų mįslių, kurias vis dar saugo šios vietos.

Organizatoriai pataria pasirūpinti drabužiais ilgomis rankovėmis ir klešnėmis – taip bus paprasčiau brautis per krūmynus. Be to, nepamiršti žygeivio paso, nužygiavusieji daugiau nei 100 km (ir turintys įrodymus – atspaudus pase) už nuopelnus žygio metu galėtų gauti medalį.

Pasivaikščiojimas nemokamas.

Daugiau informacijos – https://www.facebook.com/oo.projektas/

Asociacijos „Olita-Orany“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *