Naujovė Alytaus rajone: ne gyventojai keliaus į paštą, paštas atkeliaus pas juos

Šį rudenį Alytaus rajone gyventojams paslaugas pradės teikti mobilus laiškininkas, kuris iškviestas atvyks į jų namus nemokamai suteikti visų pašto paslaugų. Alytaus rajono, kaip ir dar 12-os kitų šalies savivaldybių, gyventojai, neišeidami iš namų, galės siųsti ir gauti laiškus bei siuntinius, sumokėti mokesčius ir prenumeruoti leidinius, gauti įvairias socialines išmokas ir pensijas.

Įgyvendinus mobilaus laiškininko projektą, kaimiškų vietovių paštai bus pertvarkomi: 9 mobilūs laiškininkai į jiems priskirtas apylinkes pas klientus išvažiuos tarnybiniais automobiliais iš Alytaus centrinio pašto, 3 – iš Simno pašto, 1 iš Daugų pašto.

Tačiau įvedus mobilaus laiškininko projektą, nereiškia, kad Alytaus rajono kaimiškų vietovių gyventojai liks be pašto paslaugų – 1 metus vyks pereinamasis laikotarpis, kad gyventojai priprastų prie pokyčių: įprastas paštas jų miestelyje dirbs trumpiau, jo patalpose tam tikromis valandomis lauks mobilus laiškininkas, kuris suteiks visas pašto paslaugas. Po pereinamojo laikotarpio liks tik minėti centriniai paštai (Alytaus, Simno ir Daugų), iš kurių kasryt pas gyventojus išvyks mobilūs laiškininkai.

Lietuvos pašto atstovai įsitikinę, jog įgyvendinus šį projektą, klientai lengviau gaus pašto paslaugas, nes patiems nebereikės eiti į pašto skyrių – laiškininkas atvažiuos pas juos į namus, darbuotojams padidės darbo etatai, jie gaus naujus tarnybinius automobilius ir išmaniąsias planšetes, tad visos operacijos vyks sklandžiau ir greičiau. Jau dabar 70 proc. visų pašto paslaugų vykdoma per laiškininkus, tad didesnio pokyčio gyventojai nepajus.

Mobilųjį laiškininką gyventojai galės išsikviesti skambindami bendruoju Lietuvos pašto informacijos numeriu 8 700 55 400 arba rašydami el. paštu info@post.lt. Toks mobilaus laiškininko iškvietimas nieko nekainuos, o prieš atvykdamas laiškininkas klientui pasiskambins, kad planuojamu laiku jis būtų namuose.

Mobiliojo laiškininko paslaugos jau teikiamos Akmenės, Anykščių, Biržų, Joniškio, Mažeikių, Molėtų, Pakruojo, Prienų, Radviliškio, Rokiškio, Utenos ir Kupiškio rajonų gyventojams.

Parengta pagal AB „Lietuvos paštas“ informaciją

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *