Alytaus baseine varžėsi per 600 jaunųjų Lietuvos ir užsienio šalių plaukikų

Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) baseine praūžė dar vienerios Alytaus miesto atviros vaikų plaukimo pirmenybės. Sulig kiekvienais metais varžybos tampa vis populiaresnės – šiemet jose jėgas išmėgino per 600 jaunųjų plaukikų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos.

„Labai džiaugiamės, kad per daugelį metų varžybas pamėgo ne tik Lietuvos, bet ir užsienio sporto klubai. Šiuo metu plaukimas išgyvena aukso amžių, daugybė vaikų renkasi šį sportą, konkurencija didelė, aktyviai besitreniruojantys plaukikai nori startų, ypač profesionaliai įrengtuose baseinuose“, – sakė ASRC plaukimo treneris ir vyriausiasis Alytaus miesto atvirų vaikų plaukimo pirmenybių teisėjas Viktoras Janavičius.

„Esu ne pirmą kartą šiame baseine, tačiau tiek plaukikų čia dar neteko matyti. Labai smagu, kad mylite šį sportą, aktyviai dalyvaujate varžybose ir siekiate rezultatų. Mūsų baseinas yra puiki vieta puikiems rezultatams pasiekti“, – sveikindama varžybų dalyvius kalbėjo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Valė Gibienė.

Varžybų dalyvius pasveikino ir Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktorius Tomas Stupuris, viešosios įstaigos „Lietuvos triatlono taurė“ direktorius Audrius Jaraminas bei masinių sporto renginių Alytuje organizatorius Šarūnas Klėgeris.

Nepaisant to, kad konkurencija buvo milžiniška – kai kuriose rungtyse startavo 129 ir net 153 jaunieji plaukikai – ASRC atstovams pavyko pasiekti puikių rezultatų, o dvi trenerio Liongino Kuprio auklėtinės pelnė ir prizines vietas.

Vilgustės Gustaitytės sąskaitoje – du medaliai: 2-osios vietos 50 metrų peteliške ir 3-osios 100 metrų nugara. Ema Kastsiukovich buvo antra, nuplaukusi 100 metrų krūtine.

Jau ateinantį savaitgalį, kovo 1-2 dienomis, ASRC baseine, kuris yra tituluojamas vienu geriausių šalyje, vyks atviros Lietuvos plaukimo žiemos pirmenybės, sukviesiančios stipriausius šalies plaukikus. Šiose varžybose sportininkai turės galimybę įvykdyti kvalifikacinius normatyvus į 2019-ųjų Pasaulio plaukimo čempionatą ir 2020-ųjų Tokijo olimpines žaidynes. Pirmenybių metu taip pat vyks Lietuvos rinktinės komandos atranka į Baltijos šalių čempionatą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *