Pokyčiai Alytaus miesto savivaldybėje: postą palieka vicemeras T. Tamulevičius

Postą palieka Alytaus miesto savivaldybės mero Vytauto Grigaravičiaus pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius. Ketvirtadienį posėdžiavę savivaldybės tarybos nariai vienbalsiai pritarė jo prašymui nuo lapkričio 30 dienos atleisti jį iš užimamų pareigų prieš terminą.

Netrukus T. Tamulevičius įsikurs Vidaus reikalų ministerijoje, kur užims viceministro postą.

Savo noru Alytaus miesto mero pavaduotojo postą paliekančiam T. Tamulevičiui tarybos nariai negailėjo gražių žodžių, dėkojo už nuveiktus darbus, linkėjo sėkmės ir neužmiršti Alytaus miesto bei alytiškių, tačiau mero V. Grigaravičiaus teiravosi, kaip toliau vyks darbai savivaldybėje, ar jis jau turintis kandidatą į T. Tamulevičiaus vietą.

„Darbas bus vykdomas įprastai. Tautvydo Tamulevičiaus pareigos ministerijoje bus susiję su savivaldybių veikla, tikimės jo paramos Alytaus miestui ir darbų tęstinumo iš ten“, – sakė savivaldybės vadovas, o ar siūlys tarybai tvirtinti kitą kandidatą į savo pavaduotojus, kol kas atsakyti negalėjo, esą dar svarstoma: pavyks iki kadencijos galo išsiversti su vienu pavaduotoju ar prireiks ir kito pagalbos?

T. Tamulevičiaus žinioje buvo aplinkos apsaugos, informacinės sistemos diegimo ir tobulinimo, jaunimo politikos įgyvendinimo, savivaldybės infrastruktūros objektų modernizavimo ir plėtros, savivaldybės infrastruktūros objektų priežiūros, savivaldybės funkcijų įgyvendinimo, verslo skatinimo, urbanistinio planavimo programų koordinavimas.

Neaišku ir tai, ar T. Tamulevičius toliau dirbs Alytaus miesto savivaldybės taryboje. „Sprendimą priimsiu artimiausiu metu, žinau tik tiek, kad pareigos, kurias užimsiu ministerijoje, ir darbas savivaldybės taryboje yra suderinamos, – kalbėjo T. Tamulevičius, kuris yra ir „Alytaus piliečių“ frakcijos taryboje seniūnas. – Nuoširdžiai noriu visiems padėkoti, įvairios pamokos buvo išmoktos, tikrai negaliu sakyti, kad viskas buvo tobula, interpeliacija irgi buvo pamoka“.

Jei jis atsisakytų tarybos nario mandato, jo vietą galėtų užimti porinkiminiame sąraše žemiau likę „Alytaus piliečiai“, o pirmuoju kandidatu būtų inžinierius Raimundas Liutkauskas.

Vidaus reikalų ministro Kęstučio Misiūno patarėjas Karolis Vaitkevičius žiniasklaidai yra sakęs, jog T. Tamulevičiui buvo pasiūlyta dirbti už regioninę politiką atsakingu viceministru, nes Vidaus reikalų ministras su juo yra ne kartą susitikę įvairiuose renginiuose, dalyvavę diskusijose apie regioninę politiką ir, ministro nuomone, alytiškis yra inovatyvus, veržlus, gerai supranta regioninę politiką ir regionų problemas.

T. Tamulevičiui bus išmokėtas priklausantis darbo užmokestis ir kompensacija už 7,06 kalendorines dienas nepanaudotų kasmetinių atostogų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *