Alytaus Panemunės progimnazijos 30-metis: atneštas aitvaro, gausus prisiminimų ir sėkmės istorijų

Alytaus Panemunės progimnazijos bendruomenė kasmet išrenka metų simbolį. Šiemet juo tapo aitvaras, su kuriuo šį rudenį atskriejo 30-asis mokyklos jubiliejus.

Jis buvo įspūdingai švenčiamas net dvi dienas. Lapkričio 15-ąją organizuotas projektas „Sveikinu mokyklą“, kurio metu mokiniai prisiminė mokyklos istoriją, kūrė sveikinimus, koncertavo, vaišinosi, dalyvavo šv. Mišiose.

Lapkričio 16 dienos pavakarę į mokyklą sugužėjo galybė svečių: buvęs mokyklos direktorius Zenius Kunigonis, mokyklai vadovavęs net 28 metus, direktoriaus pavaduotojos ugdymui Janina Mickevičienė ir Silvija Peštenienė, Seimo nariai, Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius, Švietimo skyriaus vedėja Rimvyda Ališauskienė ir vyriausiasis specialistas Romualdas Zdanavičius, Alytaus miesto švietimo įstaigų vadovų asociacijos atstovai, Panemunės seniūnaitė Irina Juškauskienė, buvę ir esami mokytojai bei mokiniai.

Šventinės programos „ašimi“ tapo aitvaras, atnešęs 3 laiškus, pavadintus „Vaikystė“, „Jaunystė“, „Čia ir dabar“.

Pirmoje dalyje prisiminta mokyklos istorija, prasidėjusi kartu su Atgimimu 1988-aisiais. Pirmokų mokytojos Daiva Andrulevičienė ir Neringa Arlauskienė, dirbančios mokykloje nuo pat jos įkūrimo, kartu su mažaisiais mokinukais – Mileda, Sofija ir Jokūbu – poetiškai priminė mokyklos vaikystę. Buvusi lietuvių kalbos mokytoja Birutė Labanauskienė ir buvę mokyklos vadovai – direktorius Z. Kunigonis, jo pavaduotojos ugdymui J. Mickevičienė bei S. Peštenienė – dalijosi prisiminimais.

Antrą dalį literatūriškai pradėjo buvę mokiniai, dabar jau gimnazistai: Aistė, Dominykas, Joris ir Justinas. Jaunuoliai poetiškai kalbėjo apie pirmąją meilę. Vėliau į sceną buvo pakviestos projekto „Mano sėkmės istorija“ žvaigždės: Brigita Virbalyt-Dimšienė, Evaldas Bunevičius, Justinas Staugaitis, Mantas Burokas, Neringa Grigutytė, Odeta Intė, Tautvydas Tamulevičius, Vilija Andrulevičiūtė, Vidmantas Vaičiulis, Vaidas Aršulis, Oganes Arakėlian, Vaiva Garlinskė, Gintarė Rimkutė-Merčaitienė, Povilas Šklėrius, Vilius Rasimavičius, Ramūnas Jakubauskas, Justina Baranauskaitė,  Dovilė Džervutė, Povilas Tamulynas, Deividas Burdulis, Mykolas Adamavičius. Tikimasi, kad buvusių mokinių istorijos įkvėps esamus ir būsimus mokinius siekti savų tikslų. Kaip padėka jiems buvo įteikti suvenyriniai aitvarai.

Trečią dalį pradėjo trečioko Domanto Ramanavičiaus tėvai tardami: „Šiandien į šią mokyklą išleidome savo sūnų. Brangiausia, ką turime“. Tokių nuoširdžių padėkų, sveikinimų, linkėjimų buvo išsakyta labai daug. Be to, visą vakarą džiugino mokinių ir mokytojų dainos ir šokiai. Koncertą vainikavo giedamas mokyklos himnas ir direktorės Giedrės Romaškienės  žodžiai: „Yra tik du būdai gyventi. Vienas – galvoti, jog stebuklų nebūna. Kitas – galvoti, jog viskas yra stebuklas“.

Mokyklos jubiliejus buvo ypatinga šventė visai bendruomenei, paskatinusi stabtelėti ir susimąstyti…

Asta Kibildienė, Alytaus Panemunės progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *