Alytaus miesto politinis „Titanikas“ susvyravo, bet nenuskendo: vicemerai grįžta į postus

Suformuota nauja Alytaus miesto valdančiųjų dauguma pademonstravo vienybę – liepos mėnesį po interpeliacijos atleisti abu savivaldybės mero pavaduotojai Valė Gibienė ir Tautvydas Tamulevičius grįžta į prarastus postus. Slaptu balsavimu taip nusprendė didesnė dalis Alytaus miesto savivaldybės tarybos narių.

Ketvirtadienį posėdžio metu vykęs klausimų svarstymas ir balsavimas dėl vicemerų skyrimo į ankstesnes pareigas užsitęsė maždaug tris valandas, tarybos nariai negailėjo jiems klausimų, kandidatų buvo paprašyta pristatyti likusios kadencijos darbų planus.

Posėdis labiau priminė mūšio lauką, kuriame ietis surėmė palaikantieji dabartinę miesto valdžią ir ją kritikuojantys, tiek tarybos nariai, tiek alytiškiai. Vieni gynė eksvicemrus, vardino jų nuveiktus darbus ir ragino tarybą patvirtinti abiejų kandidatūras, kiti negailėjo jiems kritikos ir kaltinimų griaunant miestą.

Vis dėlto, suformuota naujoji valdančioji dauguma, neretai pavadinama trapia, parodė turinti vidinę tvirtybę. V. Gibienės grąžinimą į pareigas palaikė 14 iš 26 tarybos narių, 12 buvo prieš. Pasitikėjimą T. Tamulevičiumi išreiškė taip pat 14 iš 26 tarybos narių, 12 buvo prieš.

Tiek V. Gibienė, tiek T. Tamulevičius mero pavaduotojų pareigas pradės eiti jau nuo rytojaus.

Portalas dzukijosveidas.lt primena, jie užimamų pareigų neteko po interpeliacijos. T. Tamulevičiaus atleidimą palaikė 15 iš 25 tarybos narių, už V. Gibienės pašalinimą balsavo 14.

Interpeliaciją Alytaus miesto vicemerams inicijavo 9 iš 27 savivaldybės tarybos narių. Merui V. Grigaravičiui jie įteikė pasirašytą dokumentą, kuriame išreiškė nepasitikėjimą jo pavaduotojais dėl neveiklumo, abejotinos naudos miestui sprendimų priėmimo ir projektų vykdymo.

Iškart po vicemerų atleidimo internete buvo sukurta peticija „Pasakykime Alytaus miesto griovimui NE!“ ir pradėti rinkti parašai dėl jų sugrąžinimo į pareigas. Peticiją, adresuotą Alytaus miesto savivaldybės merui V. Grigaravičiui ir tarybos nariams, pasirašė apie 1200 žmonių, tačiau savivaldybės peticijų komisija ją atmetė.

Meras V. Grigaravičius nenusileido maištininkams ir pateikė tarybai tvirtinti tų pačių atleistų vicemerų kandidatūras. Kandidatai tikino, esą būtent dėl tų 1200 žmonių, pasirašiusių po peticija, ir sutiko kandidatuoti į prarastus postus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *