Šaudymo iš lanko varžybose Estijoje – alytiškių pergalės

Jarvakandi miestelyje Estijoje jau 49 metus iš eilės vyksta „Jarvakandi Open“ šaudymo iš lanko varžybos. Šios varžybos pagal savo organizacinį lygį ir į jį susirenkančių sportininkų lygį yra laikomos vienomis konkurencingiausių varžybų Pabaltijyje.

Kaip ir kiekvienais metais nepraleisti šių varžybų stengiasi ir alytiškių lankininkų komanda, kadangi tokiose varžybose dalyvauti yra prestižas, o trims alytiškėms vykstančioms į Europos čempionatą Lenkijoje tai pats geriausias savo rezultatų pasitikrinimas.

Paklausta, kodėl būtent šias varžybas pasirinko, alytiškių ASRC-Žaliasis lankas trenerė Inga Timinskienė atsakė: „Žinoma visuomet yra paprasčiau ir pigiau rinktis varžybas vietoje, nekentėti daugiau nei 600 kilometrų kelionės automobiliu ir neįprastų sąlygų, tačiau ruošiantis Europos čempionatui ar kitoms panašaus lygio varžyboms, labai svarbu nustoti „virti savo sultyse“ ir priimti iššūkius. Keisti varžybų vietą, keisti žmones, su kuriais tenka konkuruoti, keisti ne varžybinius veiksnius, rinktis vietas kur renkasi stipriausia konkurencija. Jarvakandi varžybos atitiko šiuos kriterijus, todėl būtent jas ir rinkomės“.

Iš viso varžybose dalyvavo keturi alytiškiai – klubo treneriai Ugnius Timinskas ir Inga Timinskienė bei tituluotos jaunosios ASRC-Žaliasis lankas sportininkės Kristina Abramaitytė bei Paulina Ramanauskaitė.

U. Timinskui šios varžybos nebuvo itin sėkmingos. Galutinėje įskaitoje jis užėmė tik devintąją vietą bei kartu su I. Timinskiene mišrių porų varžybose jau pirmojoje dvikovoje turėjo pripažinti konkurentų iš Estijos pranašumą.

Kita vertus, merginų rezultatai tikrai nenuliūdino. Komandinėse varžybose merginos turėjo du kartus susitikti su vietinėmis esčių komandomis ir abu kartus alytiškės buvo stipresnės taip galutinėje įskaitoje užimdamos pirmąją vietą ir iškovodamos aukso medalius.

Individualiose dvikovose geriausiai sekėsi K. Abramaitytei bei I. Timinskienei, kurios laimėjo savo pirmąsias kovas. Pusfinalyje alytiškėms teko kovoti vienai prieš kitą ir šį kartą trenerė buvo stipresnė už mokinę – Inga toliau kovojo dėl aukso, Kristina – dėl bronzos medalių. Deja, finalas abiem nebuvo palankus ir Inga varžybas baigė su sidabro medaliu, Kristina LIKO ketvirtojoje vietoje.

Jarvakandi varžybos turi įdomią tradiciją – medinę lentelę, į kurią kiekvienais metais yra įrašomas tų metų aukščiausias kvalifikacijos rezultatas. Tarp šių rezultatų yra ir vis dar nepagerintas Lietuvos rekordas, priklausantis Ingai Timinskienei.

„Gaila, kad šiemet nepavyko dar kartą įrašyti savo rezultato į lentelę, tačiau, jeigu kalbant atvirai, nelabai to ir tikėjausi. Neseniai pakeitusi lanką, vėl į olimpinį, dar turiu labai daug kur tobulėti ir tam reikia šiek tiek daugiau laiko, tačiau jeigu viskas vyks gerai, ir niekas man nesutrukdys treniruotis, kitais metais jau tikrai pretenduosiu pagerinti savo rekordą, į kurį jau greičiausiai bus nusitaikiusios ir mano mokinės“, – sakė I. Timinskienė.

Jau šį savaitgalį K. Abramaitytė, P. Ramanauskaitė bei I. Timinskienė kartu su vaikinų olimpinių lankų komanda išvyksta į Europos čempionatą Lenkijoje, kur bandys siekti aukščiausių savo rezultatų. Ar tai atneš pergales, parodys tik laikas. Rezultatus galima bus stebėti gyvai internetu, Ianseo platformoje.

Klubo „Žaliasis lankas“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *