Rudenį Alytaus baseino plaukikus pasitiks suremontuoti dušai ir rūbinės

Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) baseine tikras darbymetis. Čia remontuojamos dušo ir rūbinių patalpos, praplečiamas medicinos kabinetas, įrengiant atskirą erdvę negaluojantiems. Darbus planuojama baigti iki naujojo baseino sezono.

Pasak ASRC Sporto bazių ir inžinerinių sistemų vyriausiojo specialisto Kęstučio Ąžuolo, remonto metu šiose patalpose bus atnaujinta šildymo sistema, ji iki šiol deramai neveikė, tad baseino lankytojai buvo priversti persirengti šaltose patalpose.

Dušo patalpose planuojama rekonstruoti vėdinimo sistemą, įrengti šiuolaikinius dušus su sensoriumi. Remontuojamos patalpos ir įranga bus pritaikyta ir neįgaliesiems. K. Ąžuolo teigimu, vienas iš dušų bus specialiai įrengtas negalią turintiems baseino lankytojams. Specialiai neįgaliesiems ketinama pritaikyti ir dalį rūbinės spintelių.

Visose rūbinės spintelėse, kurių planuojama įrengti daugiau kaip 300, bus sumontuoti specialūs laikrodžiu rakinami užraktai.

Bus atnaujinta ir baseino registratūra. Čia planuojama sieną papuošti didele nuotrauka. Registratūroje ketinama atnaujinti elektroninę sistemą – baseino lankytojai į baseiną būtų įleidžiami su elektroniniais laikrodžiais, kaip ir anksčiau, su papildoma spintelių užrakinimo funkcija. Šiai sistemai įdiegti, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjo Adomo Andrušaičio teigimu, bus skirtos papildomos Alytaus miesto savivaldybės biudžeto lėšos.

ASRC baseino rūbinėms ir dušo patalpoms remontuoti bei medicinos kabinetui praplėsti Alytaus miesto savivaldybė skyrė lėšas. Remonto darbai bus atlikti už 194 tūkst. Eur.

Įsibėgėjantys patalpų remonto darbai džiugina ASRC darbuotojus. Sporto bazių vedėjo Vytauto Gumausko teigimu, baseino rūbinės ir dušo patalpos buvo remontuotos prieš 9 ar 10 metų, tad atnaujinti jas buvo būtina.

„Planuojama, kad baseino remonto darbai baigsis rudenį, tad baseinas lankytojams duris ir vėl  atvers įprastu metu spalio mėnesio pradžioje“, – priduria Sporto bazių ir inžinerinių sistemų vyriausiasis specialistas K. Ąžuolas.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *