Laukinės virtuvės festivalio skaniausias patiekalas – alytiškių keptas upėtakis

Laukinės virtuvės festivalis – taip pavadintame Latvijoje vykusiame renginyje liepos 14 d.  susirungė trijų miestų partnerių – Alytaus, Suvalkų (Lenkija) ir Amatos (Latvija) – virėjai.

Laukinės virtuvės festivalyje Alytaus profesinio rengimo centro atstovams teko susirungti su dviem latvių ir viena svečių iš Lenkijos komanda, kurios lauko sąlygomis turėjo pagaminti žuvies patiekalą.

Alytiškius šiame festivalyje lydėjo sėkmė – jų ant iešmelių su įvairiomis daržovėmis keptas upėtakis komisijos sprendimu pripažintas skaniausiu festivalio patiekalu. Komisijai įvertinus patiekalų skonį ir estetinį vaizdą virėjams teko vėl sugrįžti prie grilių ir  dar nemažai paplušėti – pagaminti 200 komisijos vertinimui pateikto patiekalo porcijų  ir juo pavaišinti renginio lankytojus.

Zaube miestelyje šurmuliavusiame Laukinės virtuvės festivalyje surengtos ir konditerių varžytuvės. Latvijos konditerės komisijos vertinimui pateikė skirtingo skonio, įvairiai dekoruotų tortų, kurių paragauti galėjo kiekvienas saldumynų mėgėjas.

Festivalio metu veikė Žaliasis turgus, kuriame buvo galima įsigyti įvairiausių gardumynų, medžio dirbinių, paragauti vietinės virtuvės patiekalų. Veikė edukacijoms skirta erdvė. Čia visi norintys iš įvairiausių vaistažolių galėjo pasigaminti patinkančią arbatą, pamėginti sumušti sviestą, mažieji festivalio lankytojai kartu su tėveliais buvo kviečiami tapyti ant stiklo, lipdyti molio dirbinius, pasigaminti sapnų gaudyklę ir kt. Festivalyje skambėjo Latvijos kantri grupių atliekama muzika, o renginio kulminacija tapo  geriausių Latvijos virtuvės šefų surengta degustacinė vakarienė, kurioje buvo galima paragauti įvairiausių žvėrienos patiekalų, tradicinių, tačiau kiek neįprastų Latvijos desertų, vienas jų – juodos duonos desertas.

Zaube laukinės virtuvės festivalis Latvijoje vyksta trečią kartą, anksčiau jame dalyvauti buvo kviečiami tik vietiniai virėjai, o šiemet į jį pakviesti ir Amatos savivaldybės miestai partneriai.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *