Alytiškiai kviečiami į diskusiją dėl atliekų rinkliavos

Penktadienį alytiškiai kviečiami į miesto savivaldybę išgirsti galimų atliekų rinkliavos pakeitimų įvertinimo.

Alytaus miesto savivaldybę pasiekė raštas iš daugiabučių pirmininkų Vytauto Kazlausko, Albino Minkevičiaus, Loretos Braukienės, Vytauto Mockevičiaus ir Irenos Sedleckaitės. Pasak jų, darbas S. Leonavičiaus pirmininkaujamoje grupėje, turinčioje parengti pasiūlymus dėl atliekų rinkliavos sistemos tobulinimo nevyksta ir jokie konkretūs siūlymai nėra generuojami. Darbo grupės rezultatai taryboje jau turėjo būti pristatyti praėjusiais metais, bet niekas nebuvo padaryta, pristatytos ir patvirtintos tik kryptys.

Daugiabučių namų pirmininkų atstovai oficialiai paprašė Alytaus miesto savivaldybės keisti atliekų rinkliavos skaičiavimo tvarką ir skaičiuoti ją ne pagal plotą. bet pastoviąją dalį nustatyti būsto vienetui,  o kintamąją dalį – pagal gyventojų skaičių. Vėliau, įgyvendinus šiuo metu Alytaus regiono atliekų centro vykdomą projektą, kurio metu atsiras galimybė apskaityti kiekvieno buto išmetamas šiukšles (gyventojai turės buto identifikatorių, jis fiksuos įmetimų į konteinerį skaičių), kintamoji dalis galės būti skaičiuojama pagal realų išmetamų šiukšlių kiekį.

Administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko teigimu, preliminariais skaičiavimais, pakeitus atliekų rinkliavą pagal siūlymus, pigiau mokėtų nuosavų namų ir didelių butų gyventojai, tačiau brangiau  – mažuose butuose gyvenančios didesnės šeimos. Kintamosios dalies skaičiavimas pagal gyventojų skaičių galėtų būti teisingesnis būdas. Deja, skaičiavimai rodo, kad daliai visuomenės tai bus ir brangesnis mokestis.

Išanalizavusi papildomą informaciją, jos įvertinimą ir pasiūlymus Alytaus miesto savivaldybės administracija visuomenei pateiks šį penktadienį, kovo 16 dieną, 17 valandą, miesto savivaldybės tarybos salėje, Rotušės a. 4.

Kviečiame aktyviai dalyvauti!

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *