Gyventojai ant ledo rizikos nepaiso

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, vien šiais metais Lietuvoje jau nuskendo 10 gyventojų. Ugniagesiai gelbėtojai šiemet nuo žūties vandenyje išgelbėjo 7 žmones. Deja, gyventojai vos ne kasdien bando likimą ant ledo. Vasario 13-ąją, apie 12 val., ugniagesių pagalbos reikėjo Birštono seniūnijoje, Jundeliškių tvenkinyje, prie hidroelektrinės skęstančiam žmogui. Atvykus gelbėtojams, už 25 metrų nuo kranto skendęs vyras gyventojų jau buvo įkeltas į valtį. Skendusįjį padėta pargabenti į krantą. Vyras perduotas medikams ir išvežtas į ligoninę.

Tą pačią dieną, po vidurdienio, gautas pranešimas, kad Kazlų Rūdos savivaldybėje, Kazlų 1-ajame kaime, tvenkinyje skęsta žmogus. Kai atvyko ugniagesiai gelbėtojai, maždaug už 20 metrų nuo kranto buvo įlūžęs žvejys. Jis ištrauktas ir perduotas grietosios pagalbos medikams, kurie išvežė jį į ligoninę.

O vėlai naktį, apie pusę dvyliktos, pranešta, kad Kuršių mariose, 400 m nuo kranto įlūžo du žmonės. Atvykus gelbėtojams, žvejai jau patys buvo išlipę ant ledo. Šį kartą skaudžių nelaimių vandenyje išvengta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *