Ministras L. Kukuraitis: „Birštono savivaldybė yra atsakingo ir vieningo darbo socialinėje srityje pavyzdys“

Sausio 19-ąją Birštono savivaldybėje lankėsi Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, kartu su patarėja Kristina Paulike.

Susitikime dalyvavo Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė, mero pavaduotojas Vytas Kederys, mero patarėja Rimantė Kurkauskaitė, Administracijos Direktorius Valentinas Vincas Revuckas, Administracijos darbuotojai, biudžetinių ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Pažintinio susitikimo metu aptartos socialinės paslaugos šeimoms, neįgaliesiems, diskutuota apie institucinės globos pertvarką, apie laikinųjų globėjų poreikį, socialinei paramai skirtų lėšų panaudojimą, kalbėta apie atlyginimus, būsto įsigijimo jaunoms šeimoms problemas.

Birštono savivaldybės atstovai, atsakingi už socialines paslaugas – vaiko teises, švietimą, nevyriausybinių organizacijų veiklą – išsakė problemas, pateikė savo pasiūlymus. Taip pat kalbėta apie Vyriausybės pritarimą vaiko teisių apsaugos skyrių pertvarkai. Pagal ją skyriai taptų pavaldūs nebe savivaldybėms, o Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įstaigai.

Ministras L. Kukuraitis su komanda jau aplankė daugiau nei pusę Lietuvos savivaldybių, kuriose diskutuojama opiausiais socialinės apsaugos klausimais, lankomasi socialines paslaugas teikiančiose įstaigose. „Birštono savivaldybė teigiamai nustebino tuo, kad socialines problemas sprendžia ir savo iniciatyva, o įstatymai tikrai leidžia savivaldybėms savarankiškai priimti daug sprendimų, palankių gyventojams, – pastebėjo L. Kukuraitis.

„Birštono savivaldybė įteisino birštoniečio nuolaidų kortelę, skirtą visiems šios savivaldybės gyventojams. Panašią kortelę neseniai įteisino Palangos savivaldybė, o daugiavaikėms nuolaidų kortelės galioja Alytaus miesto bei rajono ir Varėnos rajono savivaldybėse. Savivaldybė pati didina atlyginimus socialiniams darbuotojams, taip pat nuo 2017 metų moka vienkartinę – 190 eurų išmoką gimus vaikui. Tai ne vien materiali nauda, bet ir moralinis paskatinimas žmogui jaustis gerbiamam ir palaikomam. Tikimės, kad šių savivaldybių pavyzdžiu paseks ir kitos savivaldybės“.

Ministras apsilankė ir Nemajūnų dienos centre, labai teigiamai įvertino centro veiklą.

Birštono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *