Simniškiai netrukus galės mėgautis pirties malonumais

Prie Alytaus rajone Simne teikiamų skalbimo ir dušo paslaugų netrukus planuojama prijungti dar vieną. Vonios, dušo ar skalbimo mašinos namuose neturintys  gyventojai, kurie kreipiasi į seniūniją, galės ne tik nemokamai praustis duše ar išsiskalbti, bet ir pasimėgauti pirties malonumais. Kaip teigė Simno seniūnas Vytautas Viršilas, pirties įrengimo darbai jau eina į pabaigą, iki Naujųjų metų pirtis turėtų būti atidaryta.

Jau daugiau kaip metus laiko įgyvendinama Alytaus rajono savivaldybės iniciatyva gyventojai noriai naudojasi ir džiaugiasi. Galimybės namuose praustis ir skalbtis neturi apie 3000 žmonių. Prausimosi ir skalbimo paslaugas teikia 12 kaimo bendruomenių ir  Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugijos Simno skyrius.

Šios paslaugos labiausiai reikalingos dau­gia­vai­kėms šei­moms ir ne­įga­liems gy­ven­to­jams. Ra­jo­no savival­dy­bės ta­ry­ba 2017 me­tų biudžete tam buvo numačiusi beveik 50 tūkst. eu­rų, o už suteiktas paslaugas gyventojams, bendruomenėms sumokama iš sutaupytų socialinei paramai skirtų lėšų.

Prausimosi paslauga nemokamai galima naudotis kartą per mėnesį, o bendruomenių namų skalbyklomis, priklausomai nuo šeimos narių skaičiaus, šeimoms leidžiama naudotis nuo vieno iki kelių kartų per mėnesį.

Alytaus rajono gyventojai, neturintys namuose sąlygų praustis ir skalbti, dėl šių paslaugų gali kreiptis į seniūnijos socialinį darbuotoją.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *