Alytaus miesto kanupolo čempionate šeimininkai iškovojo sidabrą

Savaitgalį Alytaus sporto ir rekreacijos centro (ASRC) baseine vyko atviro Alytaus miesto kanupolo čempionato trečiasis finalinis turas, po jo paaiškėjo 2017 m. Alytaus miesto nugalėtojai ir prizininkai. Varžybose varžėsi sportininkai iš Lenkijos, Rusijos ir Lietuvos.

Varžybos vyko dviejose amžiaus grupėse. Pirmoje, stipriausioje vyrų divizijoje, varžėsi dešimt komandų, antroje – jaunių vaikinų iki 17 metų ir moterų grupėje – aštuonios komandos.

Antroje divizijoje rungėsi po vieną komandą iš Trakų ir Daugų, dvi komandos „Corvet“ bei „Olimp“ iš Sankt Peterburgo, jaunių bei moterų komandos iš Varšuvos sporto klubo „Povyšle“, ASRC pirmoji bei antroji komandos.

Džiugu yra tai, kad ASRC jaunieji baidarininkai gerai startavo jaunių grupėje. Būdami vieni iš jauniausių (dauguma kanupolo sporto šaką lanko pusantrų metų), jie drąsiai kovojo aikštelėje prieš vyresnius, didesnę patirtį turinčius varžovus.

ASRC antroji komanda iškovojo ketvirtąją vietą, kita ASRC komanda užėmė šeštąją vietą. Nugalėtojais šioje grupėje tapo SK „Povyšle“ jaunių komanda iš Varšuvos, antrąją vietą laimėjo šio klubo moterų komanda, bronza atiteko komandai „Corvet“ iš Sankt Peterburgo. Gerai šiose varžybose startavo komanda iš Daugų. Daugų meno ir sporto mokyklos jaunieji sportininkai dar tik šią vasarą pradėjo treniruotis ir šiose varžybose užėmė septintąją vietą, aplenkę komandą „Olimp“ iš Sankt Peterburgo.

Pirmoje divizijoje vyrų grupėje dalyvavo dešimt komandų iš Sankt Peterburgo, Novgorodo, Maskvos, Varšuvos, Trakų ir Alytaus. Pirmąją dieną varžybos vyko grupėse. Pirmose rungtynėse šaltą dušą patyrė miesto stipriausia komanda Alytaus „Alytus“. Rungtynėse su Maskvos komanda „Svežest“ alytiškiai 5:7 pralaimėjo svečiams iš Rusijos.

Kitose rungtynėse mūsų sportininkų taip pat laukė sunkus išbandymas – viena iš stipriausių Rusijos komandų „9 val” iš Sankt Peterburgo. Pirmąjį kėlinį gerai sužaidė Rusijos sportininkai ir laimėjo 4:2. Antrąjį kėlinį gerai pradėjo alytiškiai ir ketvirtąją kėlinio minutę išlygino rezultatą. Bet čia sekė svečių spurtas ir septintąją minutę jie įgijo trijų įvarčių pranašumą. Alytiškiai buvo nelinkę pripažinti varžovo įgyto pranašumo ir sudėti ginklų. Paskutines antrojo kėlinio dvi su puse minutės labai galingu ir geru žaidimu 8:7 iškovojo gražią pergalę. Rungtynės buvo vertos finalo.

Kitose rungtynėse „Alytus“ 8:3 nugalėjo komandą „Luč“ iš Novgorodo ir paskutinėse grupės rungtynėse 7:5 įveikė Trakų komandą. Toliau tęsė kovą dėl aukščiausių apdovanojimų. Alytiškiai pusfinalyje susitiko su SK „Povyšle” iš Varšuvos. Lenkijos komanda po dviejų turų vienu tašku lenkė alytiškius bendroje įskaitoje. Rungtynes komandos pradėjo susikaupę ir pirmasis kėlinukas baigėsi lygiosiomis 2:2. Antrajame kėlinyje kovo vyko lygi. Paskutinę kėlinio minutę rezultatas buvo lygus 4:4. Ir likus vienai sekundei Lenkijos sportininkams pavyksta pelnyti įvartį ir iškovoti sunkią pergalę.

Kitame pusfinalyje žaidė dvi Rusijos komandos. Pergalę iškovojo „Forsaž“ iš Novgorodo. Kovoje dėl trečiosios vietos alytiškiai susitiko su Maskvos „Svežest“ komanda, kuriai pirmąją dieną grupės varžybose buvo pralaimėję. Mūsų miesto komanda rungtynes pradėjo labai susikaupę ir iškovojo sunkią pergalę 3:2 bei laimėjo trečiąją vietą. Komandoje žaidė Karolis Latauskas, Vilius Rasimavičius, Augustas Platūkis, Vytenis Licus, Tomas Mikna ir Eimantas Staniulis.

Finale žaidė Varšuvos ir Novgorodo komandos. Sunkiose finalo rungtynėse pergalę 6:4 iškovojo Rusijos komanda. Kita startavusi miesto komanda ASRC-„Srautas“ ne taip sėkmingai žaidė. Trečio turo varžybose liko dešimta. Komandoje žaidžia daug jaunimo, tad jai sunkiau kovoti vyrų grupėje. Bet jie privertė sunerimti ne vieną varžovą. Įgyta patirtis sportininkams pravers ateityje.

Susumavus čempionato trijų turų rezultatus, 2017 metų Alytaus miesto čempionais tapo SK „Povyšle“ iš Varšuvos,  antrąją vietą iškovojo Alytaus „Alytus,“ trečiąją „H2O“ iš Sankt Peterburgo, ketvirtąją Trakų sportininkai.

Čempionato nugalėtojus ir prizininkus apdovanojo Alytaus miesto savivaldybės sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis ir Alytaus sporto ir rekreacijos centro direktorius Tomas Stupuris.

Kęstutis Dambrauskas, VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centro sporto metodininkas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *