Pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Alytaus savivaldybės ir Lietuvos rankinio federacijos

Lapkričio 8 d. prieš pat Alytaus rankinio klubo „Varsa-Stronglasas” – Vilniaus HC „Šviesa” varžybas pasirašyta Lietuvos rankinio federacijos ir Alytaus miesto savivaldybės bendradarbiavimo sutartis. Šį dokumentą pasirašė Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius ir Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Donatas Pasvenskas.

„Tikiuosi, kad ši sutartis duos naują impulsą ir taip sportiškumu garsėjančiam Alytaus miestui. Šis dokumentas – tai papildomos galimybės Alytaus miestui praturtėti įvairiais renginiais ir stovyklomis”,  – po sutarties pasirašymo sakė Alytaus miesto savivaldybės meras V. Grigaravičius

Dzūkijos regioną rankinio lopšiu pavadinęs Lietuvos rankinio federacijos prezidentas D. Pasvenskas taip pat džiaugėsi pasirašytu svarbiu dokumentu. „Džiaugiamės, kad esame Alytuje, kad čia stovyklauti ir žaisti galės nacionalinė rinktinė”, – sakė jis.

Alytaus miesto savivaldybės ir Lietuvos rankinio federacijos sutartis pasirašyta siekiant plėtoti draugiškus, aktyvius federacijos ir savivaldybės santykius, stiprinti rankinio sporto šakos plėtotę Alytaus mieste ir respublikoje.

Vadovaudamasi, Lietuvos rankinio federacija teiks metodinę pagalbą miesto sporto įstaigoms, rengiančioms jaunuosius rankininkus, pagal galimybes Lietuvos rankinio rinktinėms Alytuje organizuos ne mažiau kaip 10 sporto stovyklų Alytuje ir  ne mažiau kaip 5 tarptautines suaugusių rinktinių varžybas. Alytaus miesto savivaldybė, pasirašiusi šią sutartį, įsipareigoja finansuoti jaunųjų rankininkų ugdymo procesą, pagal galimybes ji skirs finansavimą būtinai įrangai ir inventoriui įsigyti ir teiks informaciją apie rankinio sportą informavimo priemonėse. Alytaus miesto savivaldybė taip pat paskirs atsakingą asmenį, kuris bus atsakingas už bendradarbiavimą.

Alytaus miesto savivaldybė ir Lietuvos rankinio federacija jau yra suplanavusi organizuoti  pirmąjį renginį – Lietuvos rankinio federacijos finalo ketverto varžybas. Jos Alytuje vyks 2018 m. vasario mėnesį.

Pasirašę bendradarbiavimo sutartį Alytaus miesto savivaldybės vadovai kartu su svečiais stebėjo Alytaus rankinio klubo „Varsa-Stronglasas” – Vilniaus HC „Šviesa” varžybas. Jos alytiškiams, deja, nebuvo sėkmingos. Rezultatu 30:31 jas laimėjo Vilniaus HC „Šviesa” komanda.

Alytaus miesto savivaldybės Viešųjų ir užsienio ryšių skyriaus informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *