Alytaus biudžeto pakeitimai: didžiausios pinigų injekcijos sportui ir infrastruktūrai

Šiandien vykusiame neeiliniame Alytaus savivaldybės tarybos posėdyje miesto išrinktieji patvirtino tam tikrus šių metų biudžeto pakeitimus. Biudžeto pajamos padidėjo 2 tūkstančiais eurų ir šiandien jame daugiau kaip 56,3 milijono eurų.

Didžiausi finansiniai pokyčiai įvyko Infrastruktūros priežiūros ir plėtros programoje. Štai pavyzdžiui, perskirstant miesto biudžeto lėšas infrastruktūrai teko 177 tūkst. eurų.

5 tūkst. iš jų – A. Jonyno ir Lauko gatvių šviesoforo darbo gerinimui, šviestuvams Vilniaus gatvėje pakeisti, apšvietimui riedutininkų aikštelėje įrengti. 35 tūkst. skirta medžių kirtimui, už 50 tūkst. planuojama sutvarkyti miesto vandens telkinių pakrantes. Dar 80 tūkst. eurų skirti šaligatvių remontui, tam panaudojant senas trinkeles iš Jotvingių gatvės, o 7 tūkst. teks viešojo transporto stotelių atnaujinimui ir įrengimui.

Socialdemokratų frakcijos taryboje atstovas Nerijus Cesiulis domėjosi, ar savivaldybė turi patvirtinusi tam tikrus prioritetus ir tvarką, kaip mieste atrenkami šaligatviai, kuriuos reikia remontuoti. „Ar tvarkoma tik šalia tų daugiabučių, kurių bendrijų pirmininkai aktyvesni?“, – domėjosi tarybos narys.

Jis frakcijos vardu siūlė 85 tūkst. eurų, tenkančių medžių kirtimui ir pakrančių sutvarkymui, skirti pėsčiųjų tako Kauno gatvėje įrengimui, esą Panemunės mikrorajono gyventojams į miesto centrą pėsčiomis iki šiol tenka keliauti sudėtingomis sąlygomis: neišasfaltuotu keliu be apšvietimo. Anot savivaldybės Miesto ūkio reikalų skyriaus vedėjos Palmiros Raškauskienės, tokio siūlymo įgyvendinti paprastai nepavyktų, nes būtinas projektas.

Aplinkos ir plėtros komiteto pirmininkė „pilietininkė“ Gintarė Rimkutė-Merčaitienė pažymėjo, kad atrenkant šaligatvius, kuriems būtinas remontas, dalyvauja jos vadovaujamo komiteto nariai, kurie vyksta į vietas ir patys vertina situaciją, nėra taip, kad šaligatviai tvarkomi tik šalia tų daugiabučių, kurių bendrijų pirmininkai aktyvesni.

Vieni didžiausių pokyčių šiandien patvirtinti ir Kūno kultūros bei sporto programoje, mat miesto sporto klubai pritrūko pinigų. 154 tūkst. eurų skirti tinklinio klubui „Jotvingiai“ ir rankinio klubui „Varsa-Stronglasas“, kad jie galėtų dalyvauti Baltijos lygos varžybose, o Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“ būtų finansuojamas praeitų metų lygmenyje.

Be to, Lietuvos rankinio federacija su Alytaus miesto savivaldybe ketina pasirašyti bendradarbiavimo sutartį ir Alytaus arenoje planuojama vykdyti Europos rankinio čempionato atrankos varžybas, taip pat Lietuvos rankinio rinktinių varžybas. Tiesa, prieš tai reikia pakloti naują grindų dangą per visą sporto arenos aikštę, kuri šiuo metu yra susidėvėjusi dėl nuolatinio krepšinio stovų stumdymo, grindys subraižytos. Būtina ją pakeisti ir tai miestui atsieis 25 tūkst. eurų.

Anot šių metų biudžeto ir 2017–2019 metų strateginio veiklos plano pakeitimus tarybai pristačiusios Investicinių projektų skyriaus vedėjos Neringos Rinkevičiūtės, Infrastruktūros priežiūros ir plėtros bei Kūno kultūros ir sporto programų finansavimas didėja, nes mažėja lėšų poreikis Socialinės programos įgyvendinimui, tai yra mažiau pinigų išleidžiama įvairioms kompensacijoms.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *