Daugiakalbystės olimpiadoje – II vieta A. Ramanausko-Vanago gimnazijai

Balandžio 29 d. Tarptautinėje Amerikos mokykloje Vilniuje (AISV) vyko šeštoji daugiakalbystės olimpiada „Aš kalbu, tu kalbi – mes bendraujame!”, joje varžėsi vyresniųjų klasių moksleiviai iš 18 šalies mokyklų. Daugiakalbystės olimpiadoje jau tradiciškai (šeštąjį kartą) dalyvavo ir Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos komanda: Goda Radlinskaitė, IV a klasė (anglų kalba), Rūta Tamulionytė, IV a klasė (vokiečių kalba), ir Arijana Tatolytė, III d klasė (ispanų kalba). Sėkmė mūsų komandai šiemet šypsojosi – merginos laimėjo II vietą!

Olimpiadoje, kuri skatina mokytis daugiau įvairių kalbų ir puoselėti individualiąją daugiakalbystę, motyvuoja domėtis kitomis kultūromis, skambėjo per 20 skirtingų pasaulio kalbų. Kiekvienas dalyvis be savo gimtosios kalbos turėjo mokėti bendrauti ne mažiau nei dviem kitomis kalbomis, o kiekviena komanda turėjo atlikti užduotis net trimis skirtingomis kalbomis.
Moksleiviai tarpusavyje konkuravo atlikdami tiek individualias, tiek komandines užduotis. Olimpiada tradiciškai prasidėjo 1 minutės prisistatymu, kuris turi būti paruoštas ne konkursine komandos kalba. Prisistatyme privalo dalyvauti ir mokytojas. Mūsų gimnazijos komanda prisistatymą paruošė norvegų kalba. Prasidėjus rimtajai olimpiados daliai, gimnazistėms teko įveikti įvairias individualias ir komandines užduotis – kalbėti ekspromtu (įžymaus žmogaus citatos komentaras ir savo požiūrio perteikimas), rašyti tinklaraščio komentarą, versti anekdotą grandinėle į tris kalbas, rodyti žinias „Kahoot” komandiniame žaidime, kurio metu klausimų banke pateikiami klausimai apie įvairių šalių, kurių kalbas pasirinko komandos, kultūrą, istoriją, geografiją, tradicijas, meną, architektūrą ir t. t. Geriausiai merginų komandai sekėsi įveikti kūrybinę komandinę užduotį – mobiliosios aplikacijos kūrimą mažiausiai trimis kalbomis. Dėl panaudotų įvairių raiškos priemonių gimnazisčių idėja šios užduoties kūrėjų ir daugiakalbystės olimpiados rėmėjų „Agile PPM Baltic CoP” komandos buvo pripažinta geriausia bei inovatyviausia ir pelnė merginoms papildomus specialius prizus – elektronines skaitykles.
Šiuolaikinėje visuomenėje užsienio kalbų mokėjimas yra kokybės ženklas, atveriantis kelią į studijas užsienyje, Europos darbo rinką, ir tiesiog išsilavinusio žmogaus požymis.

Agnė Ingelevičienė,  Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos anglų kalbos mokytoja metodininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *