Atgal į kino teatrą „Dainava“: naujas repertuaras jau laukia žiūrovų

Kino teatras „Dainava“ pagaliau vėl laukia žiūrovų! Bilietus galima įsigyti www.kinasdainava.lt

Balandžio30– gegužės 6 dienomis rodome:

  • SIELA(V) 13:00ir 15:30– lietuviškai dubliuotas animacinis filmas visai šeimai
  • TĖVAS(N-13)18:00– drama, komedija
  • MAINAI SU ŽUDIKU(N-16) 20:30 – siaubo komedija

Saugokime vieni kitus ir atsakingai laikykimės visų saugos reikalavimų – privaloma dėvėti medicinines veido kaukes ar respiratorius bei laikytis saugaus atstumo, kino teatre vykdoma žiūrovų registracija ir kol kas neprekiaujama maisto produktais.

SIELA

Džo Gardneris – paprastas vyrukas: gyvena Niujorke ir dirba mokykloje, muzikos mokytoju. Tai nėra prasčiausias darbas, kokį Džogalėtų susigalvoti, bet toli gražu ir ne geriausias. Džo beprotiškai myli soul muziką, ir jo didžioji svajonė – groti scenoje, su kitais muzikantais. Kiekvieną laisvą minutę Džo praleidžia prie pianino arba perklausose muzikos klubuose. Vieną dieną jam pagaliau nusišypso sėkmė: savo grojimu Džo sužavi vieno džiazo klubo muzikantus ir jie pasiūlo groti kartu! Negalėdamas patikėti savo laime, Džo tarsi ant sparnų skrenda per miestą, užsižiopso ir… įkrenta į atvirą kanalizacijos šulinį. Atsipeikėjęs Džo niekaip negali suprasti, kur atsidūrė: aplink nėra absoliučiai nieko, kas primintų įprastas Niujorko gatves. Kas dar keisčiau – vyrukas ir pats nelabai panašus į save: neįprastai melsvas ir švelniai permatomas. O didžiausias šokas pianistą ištinka, sutikus į save panašią per matomą būtybę, kuri jam paaiškina, kad Džo dabar – nebe Džo, o tik jo siela. Nuolat bambanti naujoji jo pažįstama keistu vardu Dvidešimt du, papasakoja vyrukui šio pasaulio taisykles: visos čia patekusios sielos turi mokytis atskleisti geriausias savo savybes ir pasiruošti gyvenimui žemėje. Taigi, Džo siela dabar turės rimto darbelio, kad, sugrįžusi į žemę, pagaliau galėtų įgyvendinti savo didžiąją svajonę.

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=FUH0YKFvMnk

TĖVAS

Šio filmo siužetą galima perpasakoti vienu sakiniu: dukters prižiūrimas garbingo amžiaus sulaukęs vyras (aktorius Anthony‘is Hopkins‘as) iš paskutiniųjų priešinasi negailestingai, viską naikinančiai senatvei. Tačiau tuo pat metu tai – vienas iš tų filmų, apie kuriuos galima kalbėti ištisas valandas. Demencija (arba senatvinė silpnaprotystė) – klastinga liga. Pirmieji jos požymiai dažnai būna nepastebimi – juk kam nepasitaiko kartais pamiršti, kur pasidėjai raktus ar išjungti viryklę. Ligos klasta tokia, kad šiems atvejams dažnėjant,  jie lygiai taip pat sėkmingai pamirštami. Kitaip tariant – žmogus dažnai nesuvokia, kokioje ligos stadijoje jis yra. O sulig kiekviena diena situacija vis labiau prastėja.Taip nutinka ir Entoniui – išdidžiam anglų džentelmenui, griežtai atsisakančiam bet kokios sveikatos specialistų pagalbos. Nebematydama kitos išeities, jo suaugusi dukra Anė (akt. Olivia Colman) persikelia gyventi pas tėvą. Tačiau tai situacijos toli gražu nepalengvina. Ligai progresuojant, Entonis tampa vis labiau nesukalbamas, piktas ir pagiežingas. Jis ima nebepažinti dukters ir nieko neprisimena iš ankstesnio savo gyvenimo. Kadras po kadro, scena po scenos, filmas atskleidžia tikrą, nepagražintą ir nesumeluotą demencinių ligonių kasdienybę ir jautriai parodo, kad senatvė, kurios kiekvienas tikimės sulaukti, nebūtinai visuomet būna tokia, apie kokią svajojame.

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=qjbEVtwnaRg&t=2s

MAINAI SU ŽUDIKU

Pasiruoškite juoko ir išgąsčio ašaroms – siaubo komedijai „Mainai su žudiku“, kurioje mergina apsikeičia kūnu su negailestingu serijiniu žudiku. Septyniolikmetė Milė (akt. Kathryn Newton, „Seksui ne!“, „Nekaltas melas“) tiesiog bando išgyventi kraugeriškuose Blisfildo vidurinės koridoriuose ir juose sklandančiame populiarių moksleivių žiaurume. Maža to, į merginą netikėtai nusitaiko liūdnai pagarsėjęs serijinis žudikas, pravarde „Mėsininkas“ (akt. Vince Vaughn, „Slėpkit pamerges!“, „Išsiskyrimas“), ir todėl artėjantys egzaminai tampa mažiausiu Milės rūpesčiu. Kai mistinis senovinis Blisfildo skerdiko durklas priverčia žudiką ir Milę apsikeisti kūnais, mergina sužino, kad ji turi tik 24 valandas susigrąžinti savo kūną, kol amžiams neįstrigo maniako kūne. Vienintelė problema yra ta, kad dabar ji atrodo kaip milžiniškas maniakas, kurio ieško visas miestelis, o tikrasis „Mėsininkas“ ne tik gyvena jos kūne, bet ir puikiai jame atrodo. Tarsi ėriukas vilko kailyje, kupinas apetito skersti. Su artimiausių draugų pagalba – itin budria Nyla (akt. Celeste O’Connor, „Vaiduoklių medžiotojai: iš anapus“) ir ultra-nuostabiu Džošua (akt. Misha Osherovich, „Dagilis“) bei slapta meile Bukeriu (akt. Uriah Shelton, „Įeiti pro karių vartus“) – Milė lenktyniauja prieš laikrodį, norėdama pašalinti prakeiksmą, o „Mėsininkas“ supranta, kad likti paauglės kūne būtų puiki priedanga nepaliaujamai žudyti, todėl jo atiduoti net neketina!

Anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=afNxlQtW6pQ

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *