Reikės:
- 4 lakštų bemielės tešlos,
- 100 g tirpinto sviesto,
- 2 kiaušinių,
- 250 g varškės,
- žiupsnelio druskos,
- pipirų,
- žiupsnelio kario,
- svogūno,
- 100 g rūkytos vištienos,
- pusės cukinijos,
- šviežių baziliko lapelių,
- kelių vyšninių pomidorų,
- sezamo sėklų.
Bemielės tešlos lakštus iškočiokite ir sudėkite vieną ant kito, prieš tai kiekvieno viršų ištepdami tirpintu sviestu. Paskutiniojo lakšto viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Lakštus sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
Pasiruoškite pyrago masę: varškę išsukite su kiaušiniu, pagardinkite prieskoniais, tuomet įmaišykite susmulkintą ir pakepintą svogūną, smulkiai supjaustytą vištieną ir likusį ištirpintą sviestą.
Masę sudėkite ant jau paruoštų bemielės tešlos lakštų, o ant jos – supjaustytą cukiniją.
Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, patiekite pagardintą žiupsneliu sezamo sėklų, vyšniniais pomidorais ir šviežiu baziliku.