Bemielės tešlos pyragas su varške ir cukinijomis

Reikės:

  • 4 lakštų bemielės tešlos,
  • 100 g tirpinto sviesto,
  • 2 kiaušinių,
  • 250 g varškės,
  • žiupsnelio druskos,
  • pipirų,
  • žiupsnelio kario,
  • svogūno,
  • 100 g rūkytos vištienos,
  • pusės cukinijos,
  • šviežių baziliko lapelių,
  • kelių vyšninių pomidorų,
  • sezamo sėklų.

Bemielės tešlos lakštus iškočiokite ir sudėkite vieną ant kito, prieš tai kiekvieno viršų ištepdami tirpintu sviestu. Paskutiniojo lakšto viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Lakštus sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.

Pasiruoškite pyrago masę: varškę išsukite su kiaušiniu, pagardinkite prieskoniais, tuomet įmaišykite susmulkintą ir pakepintą svogūną, smulkiai supjaustytą vištieną ir likusį ištirpintą sviestą.

Masę sudėkite ant jau paruoštų bemielės tešlos lakštų, o ant jos – supjaustytą cukiniją.

Pyragą kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, patiekite pagardintą žiupsneliu sezamo sėklų, vyšniniais pomidorais ir šviežiu baziliku.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *