Žirginio sporto apdovanojimai ir toliau keliauja į Lazdijų kraštą

L. Balčiūno archyvo nuotraukų koliažas

Dar tik sezono pradžia, tačiau jaunieji Lazdijų krašto raiteliai jau raško savo nelengvo darbo vaisius, nepaisant to, kad treniruotis be uždaro maniežo šalia Lazdijų esančiame Dzūkijos hipodrome šaltuoju laiku jiems nebuvo lengva.

Iš žirginio sporto federacijos geriausių raitelių apdovanojimų Vilniuje, „Vaidilos Teatre“, į Lazdijų kraštą parkeliavo du apdovanojimai. Jaunoji raitelė Neringa Šarkelytė iš Šventežerio (Lazdijų raj.) tapo konkūrų disciplinos reitingų nugalėtoja, jos treneriui Linui Balčiūnui atiteko padėka už geriausio sportininko paruošimą.

Neringos sesė Erika Šarkelytė kitose reitingų grupėse užėmė antrą ir trečią vietas. Anot Dzūkijos hipodromo žirgų specialisto ir trenerio L. Balčiūno, Erika praeitą vasarą įteikė labai didelę dovaną – laimėjo atvirą Lietuvos konkūrų čempionatą, tai yra prestižinę poni žirgų konkūrų užskaitą.

„Mūsų daug kas klausia, kodėl mes jojame tik su žemaitukų veislės žirgais? Atsakymas paprastas – mums visą veiklą reikėjo pradėti nuo nulio, o nusipirkti gerų, didelių žirgų yra neįmanoma, nes jie brangūs. Aplink Lazdijus turime daug žemaitukų veisėjų, taigi, jie ir aprūpino gerais žirgeliais. Iki tokių rezultatų, kokius turime šiandien, buvo nueitas ilgas kelias.

Antrus metus iš eilės Dzūkijos hipodromas gali pasigirti geriausiais žemaitukų žirgais Lietuvoje – dukart buvo iškovotas geriausiai šokančio žemaitukų veislės žirgo vardas net iš 46 klasifikuojamų žemaitukų visoje šalyje. Geriausius šokančius žemaitukus galite pamatyti Dzūkijoje. Ne Lietuvos žirgyne, ne Vilniaus žirgyno bazėje su maniežais ir geriausiomis sąlygomis, o būtent Lazdijuose. Skamba įdomiai – geriausi žemaitukai yra Dzūkijoje“, – šypsosi L. Balčiūnas.

Šiemet jaunieji Dzūkijos hipodromo raiteliai jau iškovojo net 31 prizinę vietą, iš jų keturi džiaugėsi pirmosios vietos apdovanojimais. Iš Vilniaus ir „Royal Horse Resort“ žirgynų organizuojamų, Druskininkų Mero taurės bei „SBA Urban taurės“ varžybų raitelis Nojus Pečiukonis iš Šeštokų (Lazdijų raj.) su savo žemaitukais sugrįžo iškovojęs net tris prizines vietas, jo sesė Miglė – dvi prizines vietas, nedaug pritrūko ir iki pirmosios. Paskutinių varžybų „Royal Horse Resort“ žirgyno taurei laimėti metu N. Pečiukonis iškovojo keturias antrąsias vietas.

„Noriu pasidžiaugti, kad Dzūkijoje įsikūrė įspūdingas sąlygas turinti žirginio sporto bazė „Royal Horse Resort“, kuri tapo atvira vieta visiems Lietuvos žmonėms – čia galima stebėti aukščiausio lygio konkūrų varžybas ir smagiai praleisti laiką. Šį savaitgalį, balandžio 12-14 dienomis, joje taip pat vyks varžybos. Renginys nemokamas, būtinai atvykite palaikyti žirgų ir sportininkų“, – ragina L. Balčiūnas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *