Simno aikštės laukia pokyčiai – atsiras žalios erdvės

 

Vaizdas Simno centrinėje aikštėje jau greitai taps tvarkingesnis, jaukesnis ir žalesnis nei buvo iki šiol. Seni, susidėvėję vazonai bus pakeisti naujais. O juose sužaliuos ir sužydės daugiau nei 130 medžių, daugiamečių gėlių ir kitų augalų. Ateityje gyventojų patogumui ir poilsiui šalia paminklo po pasaulį išblaškytiems Simno krašto vaikams bus įrengtas ir skverelis su naujais suoliukais ir želdiniais.

„Pernai pavasarį su komanda apžiūrėjome Simno viešąsias erdves. Vaizdas tikrai nuliūdino – prie seniūnijos trinkelės išvirtę, želdynai nuskurę, vazonai seni ir sutrūkę. Simnas tikrai vertas daugiau. Seniūnijos prieigos jau sutvarkytos, šaligatvis nuo kapinių link bažnyčios taip pat. Dabar sieksime, kad miesto centre atsirastų daugiau žalumos, tvarkos ir jaukumo“, – apie planus atnaujinti Simno viešąsias erdves kalbėjo Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė.

Dar praėjusiais metais, naujos Alytaus rajono valdžios kadencijos pradžioje, Simne apsilankę rajono vadovai nutarė ieškoti finansavimo viešosioms erdvėms atgaivinti, šaligatviams tvarkyti, daugiabučių namų aplinkai pagerinti ir vaikų žaidimų aikštelėms įrengti.

Šiemet jau prasideda pirmieji darbai pačioje miesto širdyje – centrinėje aikštėje. Jau gegužę čia bus pastatyti nauji vazonai. Aikštę papuoš iš vietinio verslo nupirkti želdiniai ir jų kompozicijos. Iš viso Simną papuoš daugiau nei 130 naujų medžių, daugiamečių gėlių ir kitų augalų – japoninių skripstulų, viksvų, miskantų, saulainių, mėlitų ir kitų.

Pagrindinė Simno aikštė bus atnaujinta dviem etapais. Antruoju etapu bus įrengiamas skverelis.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *