Žagarių bendruomenėje vyko tradicinė Atvelykio šventė

Visi nekantraudami laukiame švenčių, o sulaukus dar kartą suvokiame, kaip greitai jos pralekia, pasibaigia… Žagarių bendruomenė kartu su vaikais ir tėveliais tradiciškai paminėjo Atvelykį, dar kitaip vadinamą vaikų Velykėlėmis.

Įprasta sakyti, kad tai – gamtos atbudimo, pavasario džiaugsmo ir linksmybių šventė. Visus atvykusius į šventę pasitiko Zuikienė su savo padėjėju Zuikiu. Vaikai ir tėveliai buvo pakviesti sudalyvauti kiaušinių ir paukščiukų vėlimo edukacijoje, kurią pravedė VO „Punios ainiai“ bendruomenės pirmininkė Laimutė Žūsinienė.

Šventės dalyviai pasakojo, kad pirmąkart išmėgino šį vilnos vėlimo būdą. Nors adatos retkarčiais nusitaikydavo į  pirštus, visi išlaikė šį išbandymą – buvo privelta daug įvairiaspalvių kiaušinių ir paukštelių, o keli vaikai net nuvėlė vaisių – avokadą.  Nuo seno buvo tikėta, jog visi sveiki ir stiprūs bus, jei per Atvelykį visi nuoširdžiai šėlios, todėl šventės metu vaikai iš visos „dūšios“ linksminosi.

Daugybę juoko, puikių emocijų sukėlė įvairūs žaidimai – margučių ridenimas, įvairios estafetės tiek vaikams, tiek ir jų tėvams, o nugalėtojai buvo apdovanoti saldžiais prizais. Už saldžias dovanas vaikams dėkojame bendruomenės narei Živilei Montvilienei.

Žagarių bendruomenės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *