Pergalių serijos „Dainavai“ pratęsti nepavyko – sužaidė lygiosiomis

Šeštojo turo „TOPsport A lygoje“ rungtynėse nutrūko dviejų pergalių Alytaus DFK „Dainavo“ serija. Susitikime Marijampolės futbolo manieže alytiškiai sužaidė lygiosiomis 2:2 (1:0) su Gargždų „Banga“.

Susitikimas prasidėjo Alytaus „Dainavos“ atakomis. Nuo pirmų minučių dainaviečiai rezgė atakas svečių aikštės pusėje. Artiom Baftalovskij 6 minutę pakėlė kampinį, bet gargždiškiai iš smūgiavo kamuolį iš savo baudos aikštės.

9 susitikimo minutę pavojingą smūgį atliko Aaron Olugbogi, bet „Bangos“ vartininkas nukreipė kamuolį virš vartų.

Nuo 15 rungtynių minutės žaidimas išsilygino ir į atakas išeidavo abi komandos. 22 minutę tolimą smūgį atliko Gargždų „Bangos“ futbolininkai, bet dainaviečiai apsigynė.

Prabėgus septynioms minutėms DFK „Dainavos“ futbolininkų puolimas davė vaisių. Tolimu smūgiu svečių vartininką nuginklavo Renatas Banevičius.

Pirmo kėlinio pabaigoje padidinti dainaviečių įvarčių kraitį galėjo Davor Rakič. Puolėjas suklaidinęs varžovus bei suklaidinęs „Bangos“ vartininką nukreipė kamuolį į vartus, bet paskutinę akimirką kamuoliui jau beveik kertant vartų liniją jį išmušė Gargždų žaidėjas.

Į antrą kėlinį alytiškiai pradėjo nemažindami apsukų ir po penkių minučių permetęs gargždiškių vartininką antrą įvartį pelnė Artiom Baftalovskij.

55 rungtynių minutę krito trečiasis įvartis. Deja, po VAR Davoro Rakičiaus pelnyto įvarčio teisėjas neužskaitė.

Po neužskaityto dainaviečių įvarčio savo atakas suintensyvino Gargždų „Banga“. 64 rungtynių minutę jiems pavyko pramušti „Dainavos“ gynybą ir rezultatas sušvelnėjo – 2:1.

Svečiams nemažinant spaudimo, po „Bangos“ tolimo smūgio kilus sumaiščiai dainaviečių baudos aikštelėje, 80 rungtynių minutę į alytiškių vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį varžovai realizavo ir rezultatas tapo lygus 2:2.

88 susitikimo minutę po kilusio susistumdymo raudona kortelė buvo parodyta Gargždų „Bangos“ futbolininkui. Per likusias minutes dainaviečiams suaktyvinto puolimo paversti įvarčiu nepavyko ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Po šešių turų DFK „Dainava“ savo sąskaitoje turi 9 taškus ir užima 4 turnyrinės lentelės vietą.

Artimiausias rungtynes DFK „Dainava“ žais LFF Kauno treniruočių centro stadione su Kauno rajono „Hegelmann“ komanda. Susitikimas vyks balandžio 9 dieną, 18 val..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *