Kviečia PERkoDAVIMAS – paroda apie drąsą keistis, meilę sau ir… komplimentus

Balandžio 9 d. 18 val. Audiovizualiųjų menų centre atidaroma paroda-performansas „PERkoDAVIMAS“.

Noras kalbėti apie skaudžius dalykus, išgyvenimus, pasitelkiant meninės išraiškos priemones, keturis skirtingus kūrėjus – Oną Gudaitytę, Dovilę Balčiūnaitę-Svirskę, Sandrą Kazlauskaitę, Justiną Raudonį – sutelkė bendrai kūrybai.

Pirmasis gimė performansas „KODAS“. Tai apie psichologinį ir emocinį smurtą, patiriamą dar ankstyvoje vaikystėje, mūsų artimoje aplinkoje.

Augant mums, kartu auga bei plečiasi ir tasai smurto ratas. Viskas prasideda nuo žodžių, frazių, kurie įsirašo į mūsų pasąmonę tarsi kodai. Laikui bėgant, tai virsta traumomis ir kompleksais, žema saviverte, depresija…

„Kurdami pirmąjį performansą, žinojome, jog tai bus tęstinis projektas. Stiprūs emociniai potyriai nugulė Dovilės fotografijose. Norėjome, kad jas pamatytų ir didesnė auditorija. Kiekvienas esame savotiški kodų rinkiniai, dažniausiai tyliai bandantys tai išgyventi, kažkaip su tuo tvarkytis. Mus visus vienija panašios neigiamos patirtys ir noras iš jų išsivaduoti.  Skirtingos meninės priemonės suteikia galimybę į tuos pačius dalykus pažvelgti iš skirtingų pozicijų, rakursų. Praplečia regos lauką. Idėja antrajam performansui kilo kaip priešprieša pirmajam. Norėjome šviesos, pozityvo, padrąsinimo sau ir kitiems. Tai, ką ištransliuojame, sakome, perduodame – atspindi mus pačius. Keitiesi pats – keičiasi ir aplinka. Reikia drąsos, kad „nulaužtume“ visus primestus, užgyventus bei susikurtus mūsų pačių kodus ir perkoduotume save iš naujo. Reikia drąsos priimti save tokius, kokie esame – unikalius. Paroda – performansas „PERkoDAVIMAS“ – apie drąsą keistis, meilę sau ir… komplimentus“, – sako O. Gudaitytė.

Esame visi labai laukiami balandžio 9 d. 18 val. Audiovizualiųjų menų centre. Bendri išgyvenimai ir patirtys suartina.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *