Alytuje atsiras dar viena poilsio zona: Jazminų parko įrengimui – beveik 500 tūkst. eurų

Alytaus miesto savivaldybės administracija ir Suvalkų miesto savivaldybė kartu įgyvendina Žaliosios infrastruktūros gerinimo pasienio regiono miestų teritorijose (The Gardens) projektą. Projekto lėšomis, šalia Sveikatos tako, ties LIDL prekybos centru, bus įrengtas Jazminų parkas, o prie Dzūkijos mokyklos – sodininkystės laboratorija.

Projekto „The Gardens“ (Nr. LTPL00050) tikslas – žaliosios infrastruktūros gerinimas Alytaus ir Suvalkų miestuose, vaikų, kuriems gresia socialinė atskirtis, ekologinio supratimo apie klimato pokyčius ir aplinką tausojančio elgesio didinimas, bendradarbiavimo ekologijos srityje plėtra.

Projekto veikla Alytuje – Jazminų parko įrengimas, sodininkystės terapija Alytaus Dzūkijos mokykloje ir sodininkystės laboratorijos šalia mokyklos įrengimas, bendradarbiavimo veiklos.

Jazminų parko įrengimo tikslas – ne tik papuošti miestą ir sukurti naują žalią erdvę miesto gyventojams ir svečiams, tačiau ir didinti vietovės biologinę įvairovę ir ekologinį poveikį aplinkai, kurti bendruomeniškumo jausmą, naujus socialinius ryšius. Parke bus suformuotos žalumos apsuptos erdvės įvairioms žmogaus veikloms – bendravimui, laisvalaikiui ir edukacijai. Erdvės pritaikytos visų amžiaus grupių ir poreikių žmonėms.

Sodininkystės terapijos nauda – tai ne tik vaikų ir jaunimo supažindinimas su veikla, be kurios jų tėvai ir protėviai neįsivaizdavo savo gyvenimo ir išgyvenimo, tačiau ir koncentracijos, atminties, pasitikėjimo savimi, dėmesingumo, kalbos ir socializacijos įgūdžių gerinimas.

Mokslo laboratorijos tikslas –  šiuolaikinių vaikų ir jaunimo grąžinimas į gamtą, novatoriškos, ekologiškos, mokinių smalsumą gamtai ir sodininkystei žadinančios, įtraukiančios visą klasės bendruomenę į patirtinę, edukacinę, terapinę veiklą, susijusią su gamtos procesais, augalų sodinimu ir priežiūra, erdvės sukūrimas.

Žaliosios infrastruktūros gerinimo pasienio regiono miestų teritorijose (The Gardens) projektas iš dalies finansuojamas 2021-2027 Interreg VI-A Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos lėšomis. Projekto bendras biudžetas 999.515,18 Eur. Alytaus miesto savivaldybei tenkanti projekto biudžeto dalis 483.963,75 Eur, paramos lėšos 387.171,00 Eur, partnerio įnašas – 96.792,75 Eur. Projektas vykdomas nuo 2024 m. vasario 1 d. iki 2026 m. sausio 31 d.

Finansų ir investicijų skyriaus informacija

2 komentarai apie “Alytuje atsiras dar viena poilsio zona: Jazminų parko įrengimui – beveik 500 tūkst. eurų

  1. pamąstykit apie senų medžių iškirtimą, kuriuose veisiasi varnos….apšiks žaidžiančius vaikus…vietoj jų pasodinti žemaūgių, gal sakurų?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *