Alytaus rajone gimsta inovatyvūs burnos sveikatos produktai

Kovo 20-ąją minima Pasaulinė burnos sveikatos diena. Alytaus rajone inovatyvius burnos priežiūrai ir sveikatai skirtus produktus kurianti burnos higienistė Diana Giršiūtė pastebi, kad žmonės vis dar per mažai dėmesio teikia burnos sveikatai ir priežiūrai, todėl savo veikloje šviečiant visuomenę, vedant mokymus, ji mato prasmę.

Bendradarbiaudama su mokslininkais, laboratorijomis, ji kelerius metus kūrė dantų pastos tabletes, kurios suteikia galimybę dantų valymo procesą paversti įdomesniu ir draugišku gamtai. Jau maždaug metus šis produktas skinasi kelią rinkoje.

Domėjimosi lauke – sveikata, aplinka ir emocijos

„Dar mokykloje man rūpėjo sveikatos temos, mus supanti aplinka, vėliau domėjimosi lauke buvo ir psichoemocinė būsena – taip mano gyvenime atsirado joga ir jos idėja nekenkti ne tik sau, bet ir kitam, aplinkai. Sveikata prasideda nuo burnos, kuri ir yra vartai į organizmą. Visos šios idėjos susidėjo į vieną katilą ir tai tapo pagrindu kuriant produktą“, – pasakojo Diana.

Pasak jos, nepaisant to, kad rinkoje yra daugybė priemonių, ją stebina, kad vis dėl to žmonėms stinga įpročių tinkamai rūpintis burnos higiena ir dėl jos stokos nemažėja įvairių susirgimų atvejų, o eilės pas odontologus netrumpėja.

Taip pamažu ir gimė idėja ieškoti galimybių, kaip dar būtų galima padėti žmonėms, kad jiems rūpintis savo burnos higiena būtų paprasčiau.

Produktas – alternatyva rutinai

Dantų valymo tabletė yra alternatyva įprastoms dantų pastoms. Jas pakanka sukramtyti, kol ištirps burnoje, o šios, lengvai putodamos, dar padedant ir įprastam dantų šepetėliui, jau nuveikia dalį darbo burnos ertmėje. Beje, verslininkė jau gali pasiūlyti ir kitų su dantų priežiūra susijusių produktų – bambukinių dantų šepetėlių, bambuko pluošto tarpdančių siūlų, kelioninių dėžučių, liežuvio valiklių. Ateityje moteris planuoja pasiūlyti galimybę kartu su produkcija įsigytus stiklinius indelius tiesiog papildyti dantų valymo tabletėmis.

Kol kas savo kuriamus produktus Diana realizuoja internetinėje parduotuvėje. Dar kartais ją galima sutikti ir įvairiose mugėse, kur pristato savo produktus bei naujas dantų priežiūros galimybes.

Dėmesys – ekologijai

Kurdama produktą, Diana bendradarbiavo su laboratorijose dirbančiais mokslininkais, ieškojo sprendimų net užsienyje. Taip atsirado didžiąja dalimi ekologiškos sudėties produktas, kurį paprasta dozuoti. Jis išnaudojamas iki galo, o pakuotei nenaudojamas plastikas, kuris įprastai milžiniškais kiekiais keliauja į plastiko atliekas.

Diana akcentuoja, kad pastarosios pakuotės dažniausiai gaminamos iš įvairių rūšių plastikų, o daugelio prekių ženklų tūbelėje dar yra ir metalinis sluoksnis, kurį nėra lengva atskirti perdirbimo tikslais. Plastikas sąvartyne vidutiniškai suyra per 500 (ir daugiau) metų. Be to, dantų pastos tūbelę į šiukšlių dėžę metame neištuštinę jos 100 procentų.

Į verslą – per saviugdą, jogą, savęs pažinimą

Be burnos higienistės darbo ir verslo, Diana užsiima dar ir joga, yra profesionali jogos instruktorė, domisi saviudos, žmonių santykių, savęs pažinimo temomis.

Verslas jos gyvenime atsirado būtent per savęs ieškojimus ir smalsumą. Norėdama skleisti savo atradimus, gerąją patirtį, Diana veda seminarus apie dantų priežiūrą įvairioms amžiaus grupėms.

Vienas komentaras apie “Alytaus rajone gimsta inovatyvūs burnos sveikatos produktai

  1. Dantų valymo tabletės – tikrai įdomus ir ekologiškas produktas, kuris gali paskatinti žmones dažniau ir kruopščiau rūpintis savo dantimis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *