Nelaikykite atliekų konteinerių prie kelio – išvengsite papildomų mokėjimų

Konteinerius visada laikykite savo namų valdoje

Rinkliavos dydis už atliekų tvarkymą gali priklausyti ir nuo to, kur laikote savo konteinerius. Kiekvienas mišrių atliekų konteinerio pakėlimas turi savo įkainį. Savivaldybė yra nustačiusi minimalų konteinerių pakėlimų skaičių, kuris įtrauktas į apskaičiuotą rinkliavos kintamąją dalį. Jei mišrių atliekų konteineris bus pakeltas daugiau kartų, teks mokėti papildomai.

Alytaus miesto savivaldybėje nustatytas minimalus mišrių atliekų konteinerių pakėlimų skaičius yra šeši kartai per metus. Mišrios atliekos surenkamos dvylika kartų per metus. Ištraukus mišrių atliekų konteinerį ištuštinimui daugiau kaip šešis kartus per metus, už vieno 120 l talpos tinkamai išrūšiuotų mišrių komunalinių atliekų konteinerio ištuštinimą – 2,30 Eur, už 240 l – 4,95 Eur; už vieno 120 l talpos netinkamai išrūšiuotų mišrių komunalinių atliekų konteinerio ištuštinimą – 4,30 Eur, už 240 l – 8,95 Eur.

Jeigu konteineriai laikomi prie važiuojamosios kelio dalies, jie gali būti pakeliami ištuštinimui kiekvieno apvažiavimo metu. Tokiu atveju už kiekvieną pakėlimą bus priskaičiuotas jau minėtas mokestis. Todėl komunalinių atliekų konteinerius laikykite savo namų valdoje. Tuštinimo dieną ištraukite juos kuo arčiau važiuojamosios kelio dalies tik tuomet, kai norite, kad konteineriai būtų ištuštinti.

Pažymėtina, kad minimalus mišrių atliekų konteinerių ištuštinimo kiekis bus skaičiuojamas tik tiems gyventojams, kurie ne mažiau kaip 12 kartų per metus ištrauks ištuštinimui maisto atliekų konteinerį. Jeigu maisto atliekų konteineris bus ištrauktas ištuštinimui mažiau nei dvylika kartų per metus, apskaičiuojant rinkliavą, taikomas 12 kartų per metus mišrių komunalinių atliekų konteinerio ištuštinimų skaičius 120 l talpos konteineriui ir aštuonių kartų ištuštinimų skaičius 240 l talpos konteineriui.

Iš viso maisto atliekų konteineriai tuštinami 17 kartų per metus. Už maisto atliekų konteinerių ištuštinimą papildomai mokėti nereikia. Už pakuočių atliekų tvarkymą papildomai mokėti taip pat nereikia. O tinkamai išrūšiavus maisto ir pakuočių atliekas, mišrių atliekų lieka labai nedaug.

 

Norėdami išvengti papildomų mokėjimų

  • konteinerius visada laikykite savo namų valdoje. Prie važiuojamosios kelio dalies ištraukite tik tada, kai juos reikia ištuštinti;
  • rūšiuokite maisto atliekas ir maisto atliekų konteinerį ištraukite ištuštinimui ne mažiau kaip dvylika kartų per metus;
  • tinkamai rūšiuokite visas atliekas.

 

 

2 komentarai apie “Nelaikykite atliekų konteinerių prie kelio – išvengsite papildomų mokėjimų

  1. Jeigu pusė metų niekas negyvena ir atliekų nėra tai gal galima mokėti tik už pusę metų kodėl už visus 12 kartų?

  2. ARATC nereaguoja į Alytaus m.tarybos sprendimą ir metines sąskaitas siuntinėja maksimaliam mišrių atliekų išvežimas,lynai nebūtų kompostavimo konteinerių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *