Išdalinti Alytaus metų apdovanojimai: geriausius išrinko patys alytiškiai

Ketvirtadienio vakarą Alytaus miesto teatre 11-ąjį kartą nugriaudėjo tradiciniai „Alytaus metų apdovanojimai“. Per praėjusius metus labiausiai nusipelniusiems alytiškiams, kuriuos išrinko patys miestelėnai, įteiktos „Alytus-Myliu“ statulėlės, padėkos bei baltų rožių žiedai.

„Šiuos žmones nominavo ir išrinko miestas. Miestas – tai ne pastatai, ne betoniniai blokai, ne gatvės, tai – žmonės. Jūs, mieli alytiškiai, šiandien nusprendėte, kurie darbai, kurios asmenybės ir organizacijos buvo ryškiausios praeitais metais. Šįvakar dėkojame tiems, kurie po kruopelę nešė savo indelį į Alytų ir kūrė mūsų miestą. Kūrė jį visą gyvenimą, nes geriausiais netampama per vienerius metus“, – renginyje kalbėjo Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis.

13-koje nominacijų buvo pasiūlyta daugiau nei 70 Dzūkijos sostinės įstaigų, organizacijų ir pavienių asmenų.

Už nuopelnus kultūrai išrinktas ir apdovanotas radijo stoties „FM99“ vadovas ir ilgametis Alytaus miesto kultūrinių renginių vedėjas Liudas Ramanauskas.

Už didvyriškus darbus ir išskirtinius poelgius „Alytus-Myliu“ statulėlė įteikta Aly­taus ap­skri­ties vy­riau­sio­jo po­li­ci­jos komisariato Ke­lių po­li­ci­jos sky­riaus pa­rei­gū­nui Erlandui Didžiuliui, kuris suskubo suteikti pirmąją pagalbą pėsčiųjų perėjoje automobilio partrenktai mergaitei.

Už nuopelnus švietimui apdovanota Alytaus muzikos mokyklos mokytoja metodininkė Lina Abromavičienė, už nuopelnus sveikatos apsaugai – Alytaus poliklinikos vyriausioji slaugos administratorė Simona Nedzinskienė.

Už nuopelnus sportui apdovanotas Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“, už nuopelnus vaiko gerovei – Alytaus autizmo asociacijos „Lietaus vaikai“ vadovė Klementina Gruzdienė.

Alytaus profesinio rengimo centrui padėkota už nuopelnus verslui, o bendrovei „Kauno grūdai“ – už kuriamas investicijas, Metų naujoku išrinkta muziejus-kavinė „Traukinys M23“.

Iniciatyva „Herojų kava“, įtraukianti negalią turinčius asmenis į savanorystę, apdovanota už jaunimo savanorystės skatinimą, Alytaus Šv. Kazimiero parapijos klebonas kun. Rytis Baltrušaitis – už aktyvią visuomeninę veiklą, Alytaus miesto ZONTA klubas – už labdaringą veiklą.

Už Alytaus miesto vardo garsinimą Lietuvoje bei užsienyje apdovanojimas įteiktas šokių studijai „Aušrinė“.

Iškilmingame renginyje skambėjo Alytaus muzikos mokyklos auklėtinių muzika, džiugino šokių studijos „Aušrinė“ ir Alytaus jaunimo centro baleto studijos „Jete“ šokėjų, aktorės Andros Kavaliauskaitės pasirodymai, muzikinius kūrinius dovanojo atlikėjos Inga Jankauskaitė bei Katažina Zvonkuvienė.

Vienas komentaras apie “Išdalinti Alytaus metų apdovanojimai: geriausius išrinko patys alytiškiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *