Darbą pradėjo Alytaus miesto ir rajono rinkimų komisijų pirmininkės

Iš kairės: D. Jezukevičienė ir N. Vagnorienė

Darbą pradėjo ir pasižadėjimus sąžiningai bei garbingai eiti savo pareigas davė savivaldybių rinkimų komisijų pirmininkai.

Alytaus miesto savivaldybės rinkimų komisijai vadovaus Alytaus miesto savivaldybės administracijos Tarybos sekretoriato vadovė Dalia Jezukevičienė, o Alytaus rajono savivaldybės rinkimų komisijai – Nijolė Vagnorienė.

D. Jezukevičienė komisijai vadovaus jau penktąjį kartą. „Dirbdami komisijoje sieksime, kad artėjantys keleri rinkimai vyktų sklandžiai ir nuosekliai, o Alytaus miesto gyventojams būtų aiškūs rinkimų organizavimo procesai. Ypač svarbu, jog tiek rinkėjai, tiek rinkimų dalyviai išlaikytų pasitikėjimą jų rezultatais ir komisijos darbu“, – sakė D. Jezukevičienė.

N. Vagnorienė taip pat turi didelę patirtį įvairiose pareigose organizuojant rinkimus laikotarpiu nuo 2002 metų iki dabar – teko eiti ir Alytaus rajono rinkimų komisijos pirmininkės pareigas. „Savo darbe vadovaujuosi principinėmis vertybėmis – sąžiningai, atvirai ir garbingai atlikti savo pareigas. Ne išimtis ir būnant Alytaus rajono rinkimų komisijos pirmininke. To paties linkiu ir visiems netrukus Lietuvos valstybei prisieksiantiems Alytaus rajono rinkimų komisijos nariams“, –  sakė N. Vagnorienė.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patvirtino 2024 m. gegužės 12 d. Respublikos Prezidento rinkimų savivaldybių rinkimų komisijų sudėtis, kartu nustatydama, kad jos dirbs organizuodamos Referendumą dėl Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo ir birželio 9 d. rinkimus į Europos Parlamentą.

Savivaldybių rinkimų komisijas VRK sudarė iš Lietuvos Respublikos teisingumo ministro, Lietuvos teisininkų draugijos, savivaldybių administracijų direktorių ir politinių partijų pateiktų kandidatūrų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *