Šalies vidurkį viršijusi „Glassbee“ – viena sparčiausiai darbo užmokestį didinusių Alytaus įmonių

Bendrovės „Glassbee“ vadovas Andrius Urbonas

Aliuminio bei plastiko langų, durų, fasadų projektavimu, gamyba ir montavimu užsiimanti įmonė „Glassbee“ ne tik daug dirba kuriant pridėtinę vertę klientams ir didina darbo efektyvumą, bet daug investuoja ir į pačius darbuotojus, kurie yra svarbiausia įmonės sėkmės grandis.

„Sodros“ viešai pateikiamais duomenimis, „Glassbee“ įmonė Alytuje praėjusiais metais buvo viena iš sparčiausiai kėlusių darbo užmokestį skaičiuojant tiek vidutinio darbo užmokesčio didėjimą, tiek darbo užmokesčio medianos pokytį.

Vidutinis darbo užmokestis „Glassbee“ įmonėje, lyginant 2022 ir 2023 m. lapkričio mėnesius, išaugo daugiau nei 500 eurų (maždaug 30 proc.). Ir pasiekė beveik 2500 eurų (prieš mokesčius).

Darbo užmokesčio mediana, lyginant 2022 ir 2023 m. lapkričio mėnesius, keitėsi daugiau nei 800 eurų ir išaugo maždaug 70 proc. Pasiekė 2100 eurų (prieš mokesčius).

Darbo užmokesčio mediana nustatoma išrikiuojant darbo užmokestį didėjančia ar mažėjančia tvarka ir paėmus šioje eilutėje pačiame viduryje esančią reikšmę. Tuo tarpu vidutinis darbo užmokestis arba vidurkis apskaičiuojamas sudedant visus darbo užmokesčius ir gautą sumą padalinus iš darbuotojų skaičiaus.

„Mūsų tikslas yra ne tik patenkinti klientai ir įmonės nuolatinis augimas. Norime, kad kartu su „Glassbee“ tobulėtų ir kiekvienas čia dirbantis specialistas, kuris yra tarsi varžtas be kurio negalėtų veikti visas mechanizmas.

Siekiame, kad ne tik vidutinis darbo užmokestis ar mediana neatsiliktų nuo Lietuvos vidurkio, tačiau jį ir viršytų. Pavyzdžiui, vidutinis mėnesinis darbo užmokestis šalies ūkyje 2023 m. trečiąjį ketvirtį sudarė maždaug 2000 eurų, tad mūsų įmonės darbo užmokesčio vidurkis buvo maždaug 500 eurų didesnis, nei šalies vidurkis”, – pasakoja „Glassbee“ vadovas Andrius Urbonas.

Praėjusiais metais „Glassbee“ investavo į darbo efektyvumo didinimą. Įmonė įsigijo įrangą tokią kaip naujosios suvirinimo linijos bei automatinės frezavimo staklės, kurios padeda dirbti greičiau, kokybiškiau bei efektyviau išnaudoti darbuotojų laiką.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *