Pasirašyta sutartis dėl Druskininkų kultūros ir kongresų rūmų: projektas bus užbaigtas 2025-aisiais

Startuoja antrasis Druskininkų kultūros ir kongresų rūmų – objekto, kuris reikalingas kurortui kaip kultūrinio gyvenimo ašis – statybų etapas.

Praėjusią savaitę su tarptautinį konkursą laimėjusiu rangovu pasirašyta sutartis dėl objekto užbaigimo 2025-ųjų pavasarį.

Projektui užbaigti su mokesčiais yra reikalinga 16,2 mln. eurų suma.

„Šiuo metu biudžete Druskininkų kultūros ir kongresų rūmams esame sukaupę 4 mln. eurų. Valstybei neprisidedant prie šio kultūriniam turizmui reikšmingo objekto užbaigimo, savivaldybė yra priversta projektą užbaigti biudžeto ir skolintomis lėšomis. 2025-aisiais Druskininkai neš Lietuvos kultūros sostinės vėliavą ir švęs M. K. Čiurlionio 150-ąsias gimimo metines, todėl Druskininkų kultūros ir kongresų rūmų užbaigimas mums ypatingai svarbus šioms progoms. Kultūros ir kongresų rūmai bus graži dovana ne tik Druskininkams, bet ir visai Lietuvai“,  – sakė meras Ričardas Malinauskas.

Praėjusią savaitę Alytaus regiono plėtros taryba objektui suteikė regioninės reikšmės statusą, o tai reiškia, kad bus galima parinkti operatorių ilgesniam, nei dešimties metų laikotarpiui. Tai ypač svarbu, nes kiekvienas potencialus operatorius, turintis patirtį dirbant su užsienio atlikėjais bei tarptautinių, aukšto lygio renginių organizavime, pirmiausia įvertina atsiperkamumo faktorių.

„Parinkti operatorių yra įsipareigojusi savivaldybė. Konkursą skelbsime 15-20 metų laikotarpiui. Mūsų tikslas – kad Druskininkų kultūros ir kongresų rūmai veiktų pilnu pajėgumu ir kurtų pridėtinę vertę Lietuvos kultūriniam gyvenimui“, – sakė meras R. Malinauskas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *