„High heels“ šokius į Alytų parvežusi Rosita: aukštakulnius man teko prisijaukinti

R. Baublytė (kairėje) prisipažįsta, jog mintis, kad norėtų kažką naujo parvežti į gimtąjį Alytų, jai nedavė ramybės nuo pat to momento, kai išvyko studijuoti į Vilnių. Asmeninio archyvo nuotraukos.

Kiekvieną savaitgalį Rosita Baublytė iš Vilniaus skuba į gimtąjį Alytų. Nes čia jai gera sugrįžti, nes pasiilgsta šio miesto ramybės, jaukumo ir nuostabių pasivaikščiojimo takų, nes čia jos laukia būrys šokėjų, kurioms sekmadieniais ji veda šokių su aukštakulniais, vadinamojo „High heels“ stiliaus, pamokas.

„Vilniuje gerai darbo dienomis, kai reikia veiksmo ir užsikūrimo darbams, bet savaitgaliais, kai norisi poilsio, man labai patinka būti ir Alytuje“, – šypsosi Rosita, šokių su aukštakulniais pamokas Dzūkijos sostinėje pradėjusi vesti šių metų pradžioje, o šiandien treniruojanti jau net dvi „High heels“ šokėjų grupes.

Rosita, „High heels“ – kas tai per šokių kryptis? Kodėl ir kaip nusprendei ją parvežti į gimtąjį Alytų?

Tai yra šokių stilius, kai šokama avint aukštakulnius. Jame galima derinti įvairių šokių stilių judesius, o ir šokti galima pagal pačią įvairiausią muziką – hiphopo, džiazo, pop ir kitas. Šį stilių mėgsta ir dažniausiai savo pasirodymus scenoje juo papildo bei vaizdo įrašuose naudoja profesionalūs pasaulio atlikėjai. Nors jo skiriamasis bruožas – aukštakulniai bateliai, tačiau tik apsiauti aukštakulnius ir pradėti šokti, nepakaks. Mokytis tikrai yra ko, nuo fizinio kūno paruošimo, technikos elementų iki grakštaus judėjimo avint aukštakulnius.

Lietuvoje „High heels“ šokių stilius atsirado palyginus neseniai, prieš maždaug šešis metus, ir tik didmiesčiuose. Mažesniuose miestuose šiandien šie šokiai žengia dar tik pirmuosius žingsnius, bet labai džiaugiuosi, kad Alytus yra vienas jų.

Mintis, kad norėčiau kažką naujo parvežti į savo gimtąjį miestą, nedavė ramybės man nuo pat to momento, kai išvykau studijuoti į Vilnių. Norėjau grįžti su kažkokia nauja veikla, skirta būtent moterims. Vilniuje ir Kaune „High heels“ šokiai nėra naujiena, o Alytuje – po truputį atrandama pramoga.

Tu pati šoki nuo mažens. Kaip šokiai su aukštakulniais atsirado tavo gyvenime?

Ištikrųjų pati šoku nuo kokių trejų metų. Išbandžiau ir liaudies, ir pramoginius, ir šiuolaikinius šokius… Esu šokusi daugumoje Alytaus kolektyvų. Nors baigiau komunikacijos mokslus Vilniaus Gedimino technikos universitete, vėliau išbandžiau save dirbdama marketingo srityje, visą tą laiką sukausi šokių pasaulyje. Supratusi, kad labiausiai noriu mokyti šokti – pilna koja žengiau į šokių industriją.

Mano šokių avint aukštakulnius pradžia buvo prieš maždaug šešis metus Vilniuje, „MHeels“ studijoje, kuriai vadovauja taip pat iš Dzūkijos, tiksliau Punios, kilusi Miglė Dudavičiūtė. Mane turbūt labiausiai ir patraukė tas „High heels“ stiliaus įvairiapusiškumas.

Prisipažinsiu, visada labai mėgau avėti sportbačius, nebuvau labai moteriška, o aukštakulniai mano gyvenime buvo kažkas labai svetimo. Ir „MHeels“ studijoje iš pradžių šokau be aukštakulnių, tačiau mylimos trenerės Miglės vis paraginama pamažu juos prisijaukinau. Netrukus pajutau, kad „užsikabinau“ ant šių šokių. Visada galvojau, kad pas mane tos moteriškos energijos visiškai nėra, tačiau šiandien suprantu, kad jos pas mane yra tikrai nemažai.

Išties „High heels“ stiliaus šokiai pulsuoja išskirtiniu moteriškumu ir turi gana ryškų seksualumo prieskonį. Tikriausiai ne bet kuri moteris sugebėtų juos šokti? Ar sunku buvo pritraukti alytiškių?

Iš pradžių galvojau panašiai ir bijojau, kaip šią pramogą priims alytiškės. Bet labai tikėjau savo idėja, kad Alytaus moterims reikia naujų vėjų. Nusprendžiau surizikuoti ir šiandien galvoju, kad man pavyko. High heels šokiai pakankamai greitai sulaukė nemažai susidomėjimo.

Daugelis moterų iš pradžių dvejoja, ar tokie šokiai man patiks. Visada sakau – tiesiog pabandykite ir jau po pirmos treniruotės požiūris dažniausiai pasikeičia. Mūsų užsiėmimai susideda iš daugybės dalykų – tai ne tik šokiai avint aukštakulnius. Tai – laisvalaikio praleidimo būdas, pramoga, kurios metu skiriame dėmesį kūno stiprinimui, lankstumo lavinimui, plastiškumui, technikai, choreografijos mokymuisi. Vyšnaitė ant torto pamokose – tai buvimas nuostabių moterų apsuptyje, kuri yra nuolat pripildyta šiltų pašnekesių, atsipalaidavimo, ir leidimo būti sau tokiai, kokia nori būti.

Mano nuoširdus noras, kad mus visas sietų ne tik šokių pamokos, bet ir šiltas tarpusavio bendravimas, kad būtume palaikančia bendruomene, kurioje nebijai klysti. Nors savo pirmąjį gimtadienį dar tik švęsime, tačiau jau dabar po truputį bandome kurti savo tradicijas – ruošiamės ir filmuojame pasirodymus, švenčiame šventes, organizuojame įvairius pasisėdėjimus ir panašiai.

O kokios moterys ateina į tavo šokių pamokas?

Visos, kurios nori. Vienos moterys susiranda mane pačios, kitas į užsiėmimus atsiveda draugės, trečios užsuka gavusios „High heels“ šokių pamoką dovanų iš artimo žmogaus. Pas mane šoka ir moterys, turinčios ilgametę šokių patirtį, ir neturinčios jokios patirties. Labai džiaugiuosi, kad šoka ne tik alytiškės, bet atvyksta moterų ir iš Druskininkų, Birštono!

Mūsų užsiėmimai vyksta sekmadieniais, kai nereikia skubėti į darbus, ir tai daugumai yra privalumas. Be to, norint pradėti lankyti šokių pamokas nereikia laukti naujo sezono ar naujų mokslo metų pradžios: sugalvoji, užsiregistruoji ir prisijungi, kas moterims irgi labai tinka bei patinka.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *