MB „Gėlių desertai“ savininkė S. Mardosienė: „Linkiu drąsiau kurtis naujiems verslams ir nebijoti iššūkių“

Pravėrus studijos „Gėlių desertai“ duris galima pajusti artėjančių švenčių dvelksmą – ant eglutės puikuojasi šventiniai žaisliukai, greta – gausybė šventiniams stalui skirtų žvakių, dekoracijų ar nedidelių mielų dovanėlių.

„Gėlių desertai“ – prieš dvejus metus Naujojoje g. 54-uoju numeriu pažymėtame name duris  atvėrusi studija, kurioje galima įsigyti ne tik šventėms skirtų puošmenų, bet ir įvairių gėlių ar jų kompozicijų. Išsirinkti vienai ar kitai progai tinkančias gėles bei dovanėles čia užsukantiems klientams kaskart padeda studijos savininkė Saulė Mardosienė. „Klientams galime pasiūlyti daugybę įvairiausių gėlių, sausų ir stabilizuotų augalų, namų kvapų, vazų, interjero detalių, kalėdinių dekoracijų, Advento vainikų“, –  siūlomą asortimentą vardija Saulė ir pakviečia į dar vietą jaukią klientų pamėgtą studijos erdvę, kurioje galima išgerti puodelį kvapnios kavos ar arbatos.

„Tenka pakeliauti, tad idėją suderinti gėles, kavą ir desertus parsivežiau iš užsienio. Toks derinys  erdvei suteikia jaukumo, tad pamanėme, kad jis galėtų būti patrauklus ir alytiškiams“, – pasakojimą apie prieš kelerius metus gimusią verslo idėją pradeda S. Mardosienė ir džiaugiasi, kad  per dvejus studijos gyvavimo metus šią vietą pamėgo ne tik gėlių ar dovanų ieškantys, bet ir kavai neabejingi alytiškiai. Čia taip pat, anot jos, mielai  apsilanko ir tiesiog pabendrauti norintys nuolatiniai klientai, kurie kartais Saulei atneša ir jų pačių užaugintų gėrybių.

Verslo vadybą iškeitė į floristiką 

Gėlėmis Saulė pradėjo domėtis daugiau kaip prieš dešimtmetį. Dėl atsiradusio naujo pomėgio jai netgi teko keisti specialybę. Baigusi verslo vadybą, ji kurį laiką dirbo vadybininke, tačiau vėliau ėmėsi floristikos mokslų. Iš pradžių floristė dekoravo vestuves, individualias šventes. Klientų ratas pamažu ėmė plėstis. „Taip atėjo tas momentas, kai reikėjo klientą pakviesti kažkur užeiti. Tad kilo mintis įkurti studiją, kurioje būtų galima išgerti puodelį kavos ir su nuotakomis aptarti šventės puošimo klausimus. Taip pat norėjosi, kad į saloną užsukęs klientas galėtų įsigyti ne tik gėlių, bet ir nedidelę dovanėlę“, –  pasakoja S. Mardosienė.

Norėdama įgyvendinti tai, kas sugalvota, Saulė nieko nelaukdama kartu su vyru ėmėsi  idėjos įgyvendinimo – pradėjo ieškoti patalpų, planuoti, kaip turėtų atrodyti studija, jos interjeras, ir patys ją įsirengė.

Sėkmingai bendradarbiauja su vietos verslu 

Ir štai jau dvejus metus Saulė džiugina ne tik sugrįžtantys nuolatiniai ar studiją atradę nauji klientai, bet ir sėkmingas bendradarbiavimas su vietos verslu ar Alytaus miesto švietimo įstaigomis. Neseniai kavinės „Bruch cafe“ savininkai Saulę pakvietė surengti Kalėdinio vainiko dirbtuves, kurių metu ji alytiškius pamokytų pasigaminti šventinį vainiką. S. Mardosienė mielai sutiko su tokiu pasiūlymu ir jau šį savaitgalį imsis šios veiklos.
Kelis kartus per savaitę Saulė skuba į Alytaus miesto lopšelius-darželius ar pradines mokyklas, kur vaikus moko pasigaminti ir dekoruoti advento vainiką.

Pasipuošimo didžiosioms metų šventėms tendencijos: grįžtama prie natūralumo

Alytaus miestas gyvena didžiųjų metų švenčių laukimu. Papuoštos viešosios miesto erdvės. Šventinėmis dekoracijomis savo namų kiemus pamažu puošia ir alytiškiai. Stebėdama pasipuošimo procesą, Saulė pastebi, jog žmonės šiemet labiau linkę grįžti prie natūralumo – miestuose puošiamos ne dirbtinės, o natūralios eglutės. „Puošiant erdves stengiamasi naudoti kuo mažiau plastiko, blizgučių. Išnyko pompastika  – viskas puošiama kuo paprasčiau“, – teigia floristė ir pataria šventėms puošiant namus orientuotis į natūralumą ir minimalizmą.
Anot Saulės, pokyčiai akivaizdžiai matomi ne tik  stebint pasiruošimo didžiosioms metų šventėms laikotarpį, bet ir klientams renkantis  gėles. „Žmonės vis dažniau nori ne ryškių, o pastelinių spalvų gėlių. Užsisakydami puokštes, jose nori matyti ne tik gėles, bet tikisi rasti ir netikėtų dalykų – išskirtinių augalų ar nedidelių staigmenų“, – pastebi floristė.

Pradedantiems verslą – savivaldybės parama

S. Mardosienės teigimu, pastaruoju metu klientai ypač pamėgo gėlių pristatymą į namus ar darbovietę. „Vis dar yra žmonių, kurie gėlių į namus sulaukia pirmą kartą gyvenime. Ypač jomis džiaugiasi nuo užsienyje gyvenančių vaikų gėlių sulaukusios mamos. Gavus vaikų atsiųstas gėles ne vienai jų nurieda džiaugsmo ašara“, – pasakoja Saulė.

Praėjusiais metais sužinojusi apie Alytaus miesto savivaldybės skiriamą paramą verslui, S. Mardosienė kreipėsi į savivaldybę prašydama skirti paramą sukurtai interneto svetainei https://geliudesertai.lt/   O šiais metais savivaldybės finansavimas skirtas pagal priemonę jauno verslo idėjai įgyvendinti. Šiai bendrijai per dvejus metus skirta beveik 3 tūkst. Eur.

Saulė džiaugiasi savivaldybės skirta parama ir pripažįsta – pradėti naują verslą –  nemenkas iššūkis. Tam reikia labai daug investicijų, tad bet kokia parama, anot jos, yra naudinga.

Ypač S. Mardosienę džiugina tai, jog mylima veikla ji gali užsiimti gimtajame mieste: „Alytų aš labai myliu. Čia gyvena šaunūs žmonės, tad noriu palinkėti drąsiau kurtis naujiems verslams ir nebijoti laukiančių iššūkių“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *