Apdovanoti gražiausiai aplinką besitvarkantys Alytaus rajono gyventojai

„Kaip atrodo jūsų namai, jūsų aplinka, taip atrodo mūsų Alytaus rajonas“, – šiandien susitikime su šių metų Aplinkos tvarkymo konkurso dalyviais sakė Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė. Susitikimo metu paskelbti geriausieji, visiems padėkota už aplinkos puoselėjimą ir pavyzdį kitiems.

Renginyje dalyvavo vicemeras Aurimas Truncė, merės patarėja Agnė Mažeikienė, administracijos direktorius Vytas Arbačiauskas.

Aplinkos tvarkymo konkurso komisijos pirmininkė, Finansų ir investicijų skyriaus vedėja Andrė Zenevičienė padėkojo dalyviams ne tik už pareikštą norą ir drąsą dalyvauti konkurse, bet ir už svetingumą bei patarimus, kaip auginti gėlynus, kaip puoselėti aplinką, kad būtų gražu ir jauku.

Apsispręsti nebuvo lengva

„Pasakysiu atvirai, komisijai apsispręsti nebuvo taip jau paprasta. Turėjome rimtą diskusiją, kas vertesnis – ar tas, kurio kiemas išpuoselėtas iki tobulybės, ar tas, kurio kieme gal ir paprastesni gėlynai, tačiau netikėtai sukombinuoti, nematytos rūšys, drąsūs bandymai. Vertinome visumą, vertinome rankų darbą ir idėjas, kurios buvo ir jaukios, ir netikėtos, ir tuo pačiu žavingos“, – kalbėjo komisijos pirmininkė A. Zenevičienė.

Merė R. Vitkauskienė konkurso dalyvius pavadino Alytaus rajono ambasadoriais, pasidžiaugė jų kuriamu grožiu ne tik sau, bet ir aplinkiniams. „Kai atrodo, kad visi kažkur bėgame, lekiame, todėl šįkart norėjome stabtelėti – padėkoti jums ir pasveikinti, jaukiai ir šiltai pabendrauti, į akis pažiūrėti, draugiškai išgerti puodelį kavos ar arbatos. Labai džiaugiuosi, kad esate. Esate tie, kuriems ne tas pats, kaip atrodo jūsų kiemas ir aplinka, kurioje gyvenate. Sodinate, auginate, laistote, ravite, puoselėjate. Trumpai tariant – kuriate. Kuriate grožį ne tik sau, bet ir aplinkiniams, kaimynams, praeiviams, rajono svečiams. Jūs esate Alytaus rajono ambasadoriai. Nes kaip atrodo jūsų namai, jūsų aplinka, taip atrodo mūsų Alytaus rajonas. Jūs esate pavyzdys ir įkvėpimas mums visiems. Nes kai vienas stengiasi, tai ir kitam reikia pasitempti – kaipgi nuo kaimyno atsiliksi“, – sakė merė R. Vitkauskienė ir padėkojo visiems konkurso dalyviams ir komisijoms nariams, kurie taip pat atliko nelengvą darbą.

Išrinkti geriausieji

Visiems Aplinkos tvarkymo konkurso dalyviams įteiktos merės padėkos ir atminimo dovanėlės.

Nugalėtojais paskelbti: sodybų savininkų kategorijos – Aušra ir Raimondas Aleknavičiai, gyvenantys Nemunaičio seniūnijos Fermos kaime, individualių gyvenamųjų namų savininkų kategorijos – Audronė ir Vytautas Ilginiai, gyvenantys Dauguose, ūkininkų kategorijos – Nijolė ir Juozas Slavinskai, ūkininkaujantys Alytaus seniūnijos Genių kaime, kaimo turizmo sodybų – „Genutės sodyba“, kurią Alovės seniūnijos Alovės kaime puoselėja Genutė Munikienė ir Saulius Juknevičius.

Konkurso nugalėtojams įteiktos padėkos ir lentelės, kuriose pažymėta, kad jie yra Alytaus rajono savivaldybės Aplinkos tvarkymo konkurso 2023 m. nugalėtojai, prizai, kuriuos galės panaudoti savo aplinkai dar labiau puoselėti ir gražinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *