Kalėdos Alytaus regione: eglučių įžiebimo šventės Druskininkuose, Varėnoje, Lazdijuose, Alytaus rajone ir mieste

Kaunas pirmasis davė startą eglučių įžiebimo šventėms – praėjusį šeštadienį nušvito baltomis plunksnomis pasipuošusi žaliaskarė. Portalas Dzukijosveidas.lt dalijasi informacija apie kalėdines šventes Alytaus regione.

Lazdijai

Šiais metais Lazdijų rajono savivaldybės vadovai priėmė sprendimą suteikti galimybę Kalėdinio šurmulio jaudulį visų pirma pajausti seniūnijose ir bendruomenėse. Kai sužibės eglutės pas juos, tuomet įsižiebs ir pagrindinė miesto eglė.

Tai įvyks gruodžio 8 d. 16 val., Lazdijų miesto Nepriklausomybės aikštėje.

Miesto erdvių puošyba ir kalėdinių renginių ciklas „Poetiškos kalėdos“ vainikuos Lazdijų rajono garbės piliečio, kraštiečio, poeto Sigito Gedos metams skirtus renginius. Šventinio laikotarpio simboliu pasirinktas poeto kūryboje itin dažnai naudojamas simbolis – paukštis.

Eglutės įžiebimo metu vyks šventinė programa „Kalėdinė pasaka miestui“, kurioje taip pat dominuos Sigito Gedos kūrybos motyvai.

Daugiausia dėmesio laikotarpiu prieš Kalėdas bus skiriama vaikams, kurie šios šventės labiausiai laukia. Jau numatytos dovanos, kurios per ugdymo įstaigas ar seniūnijas pasieks visus rajono mažuosius. Lazdijų gatvėmis juos, kaip ir kasmet, vežios daug gerų emocijų sukeliantis kalėdinis traukinukas.

Visą gruodžio mėnesį Lazdijų kultūros centro laisvalaikio salėse, seniūnijų, bibliotekų, bendruomenių patalpose arba atvirose erdvėse vyks įvairūs prieššvetiniai renginiai – bendrystės vakarai, kūrybinės dirbtuvės, edukacijos, kurių metu bus liejamos žvakės, gaminamos šventinės dekoracijos – paukščiai. Savivaldybė yra parengusi specialų lankstinuką, kuris jau lapkričio pabaigoje pasieks rajono gyventojus ir kvies dalyvauti pagal temas ar gyvenamąją vietovę jiems patraukliuose renginiuose.

„Tiksli suma, kuri bus skirta eglutės ir aplink ją esančių erdvių puošybai, dar nėra žinoma, nes nėra priimti visi sprendimai, susiję su papuošimų stilistika, kiekiu ir erdviniu išdėstymu. Tikslią ir galutinę sumą galėsime įvardinti gruodžio mėnesį. Tačiau jau šiandien galime pasidžiaugti, kad šiais metais Lazdijų rajono savivaldybės teritorijoje veiklą plėtojantys verslo atstovai savivaldybės gyventojams siunčia ne tik šilčiausius linkėjimus, bet ir žada finansiškai remti pagrindinės Lazdijų miesto eglutės bei erdvės aplink ją puošybą. Dėkojame Jiems ir visiems linkime jaukaus švenčių laukimo“, – sako Lazdijų rajono savivaldybės komunikacijos skyriaus specialistai.

Varėna

Eglutės įžiebimo šventė Varėnos mieste vyks gruodžio 15 d. 17 val. Renginio svečių lauks „Labaiteatras“ muzikinis spektaklis-žaidimas „Aplink pasaulį“ (rež. Agnė Sunklodaitė). Vasario 16-osios gatvėje veiks tautodailininkų ir amatininkų mugė „Vai, atvažiuoja šventa Kalėda“. Šventę vainikuos fejerverkai.

Kalėdinė dvasia ir kalėdiniai renginiai Varėnos rajone aidės visą gruodžio mėnesį. Rajono gyventojų ir atvykstančių svečių lauks Advento pasidainavimai ir edukacijos, eglučių įžiebimo šventės, mugės, koncertai, spektakliai, kalėdinės dirbtuvėlės, susitikimai su Kalėdų Seneliu. Gausioje šventinių renginių programoje netrūks ir profesionalaus scenos meno renginių – tai Lietuvos simfoninio pučiamųjų orkestro „TRIMITAS“ koncertas Merkinėje, Valstybinio ansamblio „Lietuva“ šventinė programa „Mes – Lietuva!“ ir Violetos Mičiulienės monospektaklis „Pabaisų nebus“ Varėnoje bei teatro „Atviras ratas“ spektaklis „Senelės pasaka“ Kriviliuose.

Gruodžio 26 d. Vasario 16-osios gatvėje mažuosius rajono gyventojus ir svečius nemokamai vežios šventinis traukinukas.

Šiais metais vėl bus organizuojamas Varėnos rajono savivaldybės 2023 m. kalėdinės puošybos nuotraukų konkursas. Nuotraukos bus talpinamos feisbuko svetainėje, tad daugiausiai patiktukų sulaukusių fotografijų autoriai ir taps konkurso laimėtojais.

Kol kas dar viešieji pirkimai dėl Kalėdų eglutės ir aplink ją esančios erdvės puošybos nėra atlikti.

Druskininkai

Jau šį šeštadienį, gruodžio 2 dieną Druskininkuose bus įžiebta įspūdingu švytinčiu lazerių rūbu apgaubta didžioji karūnuota miesto eglė.

Žiūrovų laukia teatralizuota įžiebimo ceremonija: Kalėdinė ugnies šou pasaka „Legenda apie Kalėdų sergėtojus“, Didžioji Senelio Kalėdos staigmena, fejerverkas ir šventinis Vido Bareikio koncertas, kurorto centre ant savivaldybės pastato fasado spalvinga 3D projekcija pasakos nuotaikingą Kalėdų istoriją.

Gruodžio 2 dieną jau 12-us metus iš eilės aplink Muzikinį fontaną nušvis verslo ir bendruomenės sukurtų originalių kalėdinių eglučių parkas.

Kurorto svečius nudžiugins prakartėlė su gyvomis avelėmis, o mažųjų šventės svečių lauks karuselių miestelis.

Pirmąjį gruodžio šeštadienį startuos ir Kalėdinis prekybos miestelis, kuriame kurorto svečiai čia gali įsigyti kalėdinių dovanų artimiesiems ar mielų suvenyrų.

Svarbiausia naujiena – dėl spartaus oro šilimo Kalėdų Senelis priėmė sprendimą savo namelį perkelti į Druskininkų Snow Areną! Ten, kur net karštą vasarą galima mėgautis baltutėliu ir šaltutėliu sniegu! Nuo pirmos žiemos dienos duris atvers „Snow Arena Kalėdų Rezidencija“. Joje bus laukiami visi – ir maži, ir dideli. Kasdien (iki pat Trijų Karalių!) bus galima pasisvečiuoti stebuklingame Senelio namelyje, gyvai susitikti su elfais, pamatyti, kaip tvarkingai Rudolfas įsirengė savo gardelį, sukrimsti sausainį su žolelių arbata prie židinio, pasigaminti aplinką tausojantį Kalėdų eglutės žaisliuką, spalvinti ir kurti stebuklingojo Kalėdų miško veikėjus. Senelio namelyje bus sekamos gražiausios pasakos, vyks ypatingi koncertai ir dar neregėtos pramogos! Čia pat šurmuliuos jauki Kalėdų mugė, o išsiilgusiems sniego pramogų tai bus puiki proga prisiminti, kad čiuožti nuo kalno yra ne tik smagu, bet ir privaloma bent kartą metuose!

Leipalingio dvare įsikurs kalėdinės kūrybinės dirbtuvės, kurios kvies susikurti namus puošiančias detales ar nuoširdžias dovanas artimiesiems, Viečiūnų laisvalaikio salėje kiekvieną sekmadienį vyks kvapnios kakavos popietės, o amatų centre „Menų kalvė“ – kalėdinių puokščių konkurso „Kalėdiniai akcentai“ ekspozicija.

Sekite programą kaledoskurorte.lt/ ir tik jau nepraleiskite progos, nes patikėkit – šįmet Snow Arenoje ir visuose Druskininkuose bus TAI BENT Kalėdos!

Druskininkų savivaldybė informavo, kad kalėdų eglės ir erdvių aplink ją puošybą atlieka Druskininkų paslaugų ūkio darbuotojai. Iš viso šiais metais Kalėdų eglės ir erdvės palink ją puošybai skirta 43,2 tūkst. eurų.

Alytus

Nors dzukijosveidas.lt patvirtinimą apie gautą laišką ir pažadą pateikti surinktą informaciją gavo, bet pažadai ir liko pažadais. Dalijamės oficialiai paskelbta informacija

Jau šį penktadienį, gruodžio 1 d. miesto gyventojai ir svečiai kviečiami į ypatingai magišką LEDO STEBUKLĄ, kuris bus kuriamas Alytaus Rotušės aikštėje.

18 val. Rotušės aikštėje lauks ne tik įspūdingas šou, koncertas, mažųjų alytiškių mylimas Kalėdų senelis, bet ir svarbiausias šventės akcentas – Kalėdų eglutės įžiebimas. Pažadame, kad ledą tirpdančių emocijų jums tikrai nepritruks.

Šventinio laikotarpio metu netruks įvairių veiklų:

  • savaitgaliais mažųjų alytiškių ir jų tėvelių prie Kalėdų eglutės lauks Kalėdų senelis; 
  • Rotušės a. veiks Kalėdinis kupolas su Mini krautuvėle ir edukacijomis; 
  • šeštadieniais Alytaus miesto teatre įsikūrusioje Kalėdų senelio rezidencijoje bus rodoma kalėdinių trumpametražinių filmų programa „Kalėdinis Tindirindis“, vyks daug įdomių edukacijų; 
  • šeštadieniais Rotušės a. koncertuos Alytaus jaunimo centro kolektyvai; 
  • Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros skyriuje veiks nykštukų dirbtuvėlės; 
  • nuo gruodžio 13 iki 27 d. ant teatro sienos bus rodomi įvairūs kalėdiniai animaciniai filmukai; 
  • gruodžio 23 d. Rotušės aikštėje ir miesto gatvėse bus galima išvysti Kalėdų senelių keturračių karavaną; 
  • nuo gruodžio 21 iki 30 d. Rotušės aikštėje vaikučius linksmins Kalėdinė karuselė; 

vyks daug kitų renginių visame mieste, tad sekite informaciją. 

Taip pat kviečiame įmones, įstaigas, organizacijas, daugiabučių namų bendrijas ir individualių namų savininkus, kurti LEDO STEBUKLĄ savo aplinkoje ir džiuginti, kaimynus bei praeivius!

Kiek tai atsieis miesto biudžetui – nepranešama, bet pagal viešuosius pirkimus jau aišku, kad suma sudarys daugiau kaip 41,4 tūkst. eurų.

Alytaus rajonas

Paprašytos informacijos apie šventės nepateikė nei elektroniniu paštu, nei viešose informavimo priemonėse, tad kol kas ši informacija lieka po paslaptingumo skraiste.

Vienas komentaras apie “Kalėdos Alytaus regione: eglučių įžiebimo šventės Druskininkuose, Varėnoje, Lazdijuose, Alytaus rajone ir mieste

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *