Alytaus rajonas tvarkosi: griaunami bešeimininkiai pastatai

Jau nugriautas Daugų seniūnijos Rodžios kaime stovėjęs bešeimininkis beicavimo punktas

Alytaus rajono aplinka tampa vis tvarkingesnė. Įvairiose rajono teritorijose esantys bešeimininkiai pastatai griaunami, o jų vietoje galės kurtis ūkiai, verslai ar kitos visuomenei reikalingos erdvės. Iki metų pabaigos bus sutvarkyta šešiolika valstybinėje žemėje esančių objektų – sandėliai, fermos, ūkiniai pastatai, vienas gyvenamasis namas Rimėnuose.

Jau nugriautas Daugų seniūnijos Rodžios kaime stovėjęs bešeimininkis beicavimo punktas, o Dvaro gatvėje nebeliks ir buvusios silosinės bei sandėlio.

Simne jau greitai nebeliks kraštovaizdį darkančio, šeimininko neturinčio sandėlio Ateities gatvėje. Bus nugriautas ir buvęs tualetas Alytaus gatvėje.

Taip pat bešeimininkiai objektai bus nugriauti ir Simno seniūnijos Metelytės, Verebiejų, Kavalčiukų kaimuose, Miroslavo seniūnijos Geištariškių kaime, Butrimonių seniūnijos Apynėlių ir Dūkiškių kaimuose, Daugų seniūnijos Pocelonių, Rimėnų kaimuose, Daugų mieste.

Bešeimininkių objektų ir jų teritorijų sutvarkymo darbams šiemet panaudota beveik 87 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto ir Europos Sąjungos lėšų.

Alytaus rajono savivaldybė bešeimininkių statinių nugriovimo, teritorijų sutvarkymo valstybinėje žemėje projektus įgyvendina nuo 2017-ųjų. Per 6-erius metus Alytaus rajone jau nugriauti ir sutvarkyti 83 objektai. Iš viso darbams buvo skirta beveik 800 tūkst. eurų.

Gavus Nacionalinės žemės tarnybos sutikimą, sutvarkytose valstybei priklausančiose ir sutvarkytose teritorijose veiklą galės vykdyti ir pati Alytaus rajono savivaldybė.

3 komentarai apie “Alytaus rajonas tvarkosi: griaunami bešeimininkiai pastatai

  1. Nugriauna,tvarko,bet iš NT registro neišregistruoja .kažkodėl sena kolūkio ferma,išdalinta buvusiems kolūkieciams po kelis metrus sienos,kadais nugriauta,bet tų žmonių ,jau anūkai,privalo mokėti NT mokesčius ,nes niekas nesutvarko dokumentų…Jeigu tvarkosi,tai tegul iki galo tvarkosi !!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *