Prokurorai priėmė nutarimą dėl planų Alytaus senamiestyje statyti daugiaaukščius pastatus

 

Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus (VIGS) prokuroras, savo iniciatyva pradėjęs tyrimą, konstatavo, jog tyrimo metu nustatytos aplinkybės kelia pagrįstas abejones ateityje dėl bandymo keisti Alytaus bendrąjį planą ir miesto centre leisti statyti penkiaaukščius pastatus.

Viešojoje erdvėje rugsėjo 11 d. buvo paskelbta informacija apie tai, kad Alytaus miesto savivaldybė galimai neteisėtai siūlo pakeisti Alytaus miesto bendrąjį planą, didinant leidžiamą statinių aukštingumą senajame Alytaus bulvarinių gatvių kvartale tarp Birutės-Margio ir Pulko gatvių. Publikacijoje buvo kvestionuojamas tokio aukštingumo minėtoje teritorijoje keitimo teisėtumas.

Atlikus patikrinimą, nustatyta, kad svarstomi bendrojo plano sprendiniai gali būti priimti ateityje pažeidžiant kai kuriuos teisės aktų reikalavimus. Atmetant gyventojų pasiūlymus ir neteikiant motyvuotų atsakymų į juos, galimai bus pažeidžiamas vietos savivaldos principas – privalomas derinimas su visuomene. Be to, planuojant teritorijas privaloma atsižvelgti į esamo kraštovaizdžio apsaugą, racionalų naudojimą, darnų kultūrinio kraštovaizdžio formavimą.

Prokuroras priėmė nutarimą įspėti Alytaus miesto savivaldybę, nedaryti teisės aktų pažeidimų Alytaus miesto bendrojo plano sprendinių rengimo ir įgyvendinimo etape – rengiant, derinant ir tvirtinant teritorijos, statinių ir infrastruktūros projektus, išduodant statybos leidimus, įteisinant statinius ir kitus objektus griežtai laikytis teisės aktų reikalavimų ir imtis visų įmanomų priemonių visuomenės interesų užtikrinimui.

Nutarimas per 30 dienų nuo nutarimo nuorašo gavimo dienos, gali būti skundžiamas aukštesniajam prokurorui.

Vienas komentaras apie “Prokurorai priėmė nutarimą dėl planų Alytaus senamiestyje statyti daugiaaukščius pastatus

  1. Kada pagal LR BPK 217,1, patys prokurorai ištaisys savo klaidą ir paviešins visuomenei? Kaip nutrauktam Alytaus prokuratūros ikiteisminiam tyrime Nr.03-2-00215-17 nekonkretinant patys nustatę. Alytiškį įžeidinėjantys komentarai rašinėti po moters darbo ir namų kompais, atsisakė duot parodymus. – Kur iki šiol už įžeidinėjimus alytiškio niekas neatsiprašė ir. Samoningai palikta landa grupėj po kitų asmens duomenimis, atsakomybei pakišant po moters sijonais, slopinant įžeidinėt kas tik prabyla pustuščių pramonės parko ir aerodromo temom. Taip pat atliekų tvarkymo nuo ploto nepalankumo gyventojams oligarchų įmonių interesų naudai. Kartu vertinant viešo asmens elgesio įpatumus net teismo salėj Alytaus teismo civ. byloj Nr.2-952-292/2017 kur tuo met politikas atvirai tyčiojos iš alytiškio ir klykdamas nurodinėjo teisėjai kaip baust neįtinkantį per nepagrystą privatų ieškinį. Kur šiuos mobingus per teisėsaugą svarstant politiko elgesį anoj kadencijoj tyrė sav. Etikos komisija spr. Nr.KPPn-16 ir kvietė tuo met politiką ateit į komisijos posėdį ir į akis kolegom paaiškint. Bet neatėjo. – Sunku suvokt, kad šiais laikais gali būt tokių nužmogėjusių metodų per teisėsaugą išsidirbinėjimai. Kur gaunas, kaip gaujoj prieš vieną ir pati teisėsauga nedrysta šių dalykų alytiškiams paaiškint. Kaip ir žiniasklaida nesidomi, nors bent kokį pletkutį ir blusinėja. O kur rimtai – iki šiol bijo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *