Tradicinis baidarių polo turnyras Alytuje: pergales dalijosi ir šeimininkai, ir svečiai

Alytaus miesto baseine vyko tarptautinis baidarių polo turnyras „Dzūkijos taurė 2023“. Tradicinėse varžybose dalyvavo Lenkijos, Suomijos, Čekijos ir Lietuvos komandos. Sportininkai rungtyniavo trijose amžiaus grupėse. Pirmoje divizijoje – vyrai, antroje – jauniai iki 17 metų ir moterys, trečioje divizijoje – vaikai iki 14 metų.

Vaikų grupėje varžėsi sportininkai iš Alytaus, Daugų, Varšuvos ir Prahos. Geriausiai sekėsi mažiesiems baidarininkams iš Prahos. Grupės varžybose jie laimėjo visas rungtynes. Finale nugalėjo bendraamžius iš Daugų. Trečiąją vietą iškovojo Alytaus SRC I komanda. Jie kovoje dėl trečiosios vietos nugalėjo Alytaus SRC II komandą. Šiose varžybose Alytaus ir Daugų jaunieji sportininkai įgavo patirties. Jiems buvo didelis iššūkis išeiti į aikštelę ir varžytis su varžovais iš užsienio.

Jaunių U-17&W grupėje dalyvavo keturios komandos. Alytaus SRC-„Daugai“ jungtinė komanda grupės varžybas žaidė banguotai. Alytiškiai pirmose rungtynėse patyrė pralaimėjimą prieš komandą iš Kališo. Antrose rungtynėse iškovojo pergalę prieš bendraamžius iš Katovicų. Ir kitose rungtynėse patyrė pralaimėjimą prieš Suomijos baidarininkus. Grupėje alytiškiai užėmė trečiąją vietą.

Pusfinalyje mūsų sportininkai susitiko su Suomijos bendraamžiais. Pirmą kėlinį 1:0 laimėjo suomiai ir atrodė, kad kartosis grupės rungtynių istorija. Tačiau alytiškiai nebuvo linkę nusileisti ir antrąjį kėlinį laimėjo 3:1. Pusfinalio rungtynės pasibaigė alytiškių pergale 3:2.

Finale mūsų sportininkai susitiko su grupės lyderiais iš Kališo. Finalo rungtynes alytiškiai pradėjo praleisdami įvartį į savo vartus, tačiau šaltas dušas mobilizavo mūsų sportininkus ir alytiškiai pelnė tris įvarčius bei pirmą kėlinį laimėjo 2:3. Antrame kėlinyje alytiškiai žaidė užtikrintai – finalo rungtynes laimėjo 7:3 ir iškovojo pirmąją vietą turnyre. Komandoje žaidė Rojus Tupikas, Samanta Dirsytė, Gabrielė Čepulytė, Nojus Sukackas, Edvardas Dirsė, Justas Serkovas ir Vakaris Sukackas, komandos treneris Rimas Sukackas.

Stipriausioje vyrų grupėje vyko atkaklios kovos. Pirmąją dieną komandos žaidė grupės varžybas. Alytaus SRC „Alytus“ sėkmingai pradėjo varžybas. Alytiškiai iškovojo keturias pergales ir grupėje užėmė pirmąją vietą.

Kitą dieną pirmame pusfinalyje susitiko Alytaus ir Kaniovo komandos. Įtemptose rungtynėse intriga išliko iki finalinio teisėjo švilpuko, tačiau sėkmė lydėjo Lenkijos sportininkus, jie 6:7 iškovojo sunkią pergalę ir pateko į finalą. Alytiškiai toliau kovą tęsė dėl bronzos medalių. Kitame pusfinalyje Varšuvos baidarininkai susitiko su varžovais iš Suomijos. Lenkijos sportininkai labai susikaupę pradėjo rungtynes, pirmieji pelnė įvartį, užtikrintai valdė žaidimą iki finalinio teisėjo švilpuko ir iškovojo pergalę 9:3 bei teisę žaisti finale.

Dėl bronzos medalių alytiškiai susitiko su Suomijos komanda. Įtemptose rungtynėse po pirmo kėlinio – lygiosios 3:3.  Antro kėlinio pradžioje Suomijos sportininkai pelnė du įvarčius ir padidino persvarą iki 2 įvarčių, bet alytiškiai nesirengė sudėti ginklų ir kėlinio pabaigoje sušvelnino rezultatą iki įvarčio. Tačiau sėkmė lydėjo Suomijos baidarininkus ir jie iškovojo trečiąją vietą. Alytaus baidarininkai užėmė ketvirtąją vietą. Finale žaidė Kaniovo ir Varšuvos komandos. Įtemptos rungtynės pasibaigė lygiosiomis. Per pratęsimą sėkmė lydėjo Kaniovo sportininkus, jie pirmieji pelnė įvartį ir iškovojo pirmąją vietą. Antri liko Varšuvos baidarininkai. Rezultatyviausiu turnyro žaidėju tapo alytiškis Karolis Latauskas.

Alytaus SRC komandoje žaidė komandos kapitonas Karolis Latauskas, Vilius Rasimavičius, Vytenis Licus, Nojus Serkovas, Marius Čekanauskas ir Džiugas Dumbliauskas. Komanda labai atjaunėjusi ir nors žaidė be komandos vartininko Mindaugo Diksos, kuris šiuo metu atlieka tarnybą Lietuvos kariuomenėje, tačiau patyrusių žaidėjų Karolio, Viliaus, ir Vytenio valdoma komanda žaidė labai gerai – užimta aukšta ketvirta vieta turnyre. Jaunimui tai buvo labai geros pamokos tokio lygio varžybose, tuo ir džiaugėsi komandos treneriai Kęstutis Dambrauskas ir Rimas Sukackas.

Komandos nugalėtojos ir prizininkai apdovanoti taurėmis, žaidėjams įteikti medaliai ir asmeniniai prizai.

Kęstutis Dambrauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *