Mokyklos Alytuje ir Druskininkuose vėl sulaukė elektroninių grasinimų sprogimais

Lietuvos policijos archyvo nuotr.

Antradienį Lietuvos švietimo įstaigos vėl sulaukė grasinimų sprogimais. Trys jų atskriejo ir į Alytaus bei Druskininkų mokyklas.

Kaip portalą Dzūkijosveidas.lt informavo Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė, atsiųstuose elektroniniuose laiškuose anglų kalba – perspėjimai apie padėtas bombas, suplanuotas dronų atakas.

Pasak K. Janulevičienės, į visas tris Alytaus apskrities mokyklas vyko policijos pareigūnai, bendravo su įstaigų vadovais, tikrino gautus pranešimus.

Policija rekomenduoja, gavus pranešimą elektroniniu paštu nereikia skubėti evakuoti žmonių ir nutraukinėti veiklos – pirmiausia reikia pasitarti policijos informacijos telefonu 8 700 60 000. Atsiliepę konsultantai patars, kaip elgtis ir kokius veiksmus būtina atlikti.

„Radus įtartiną objektą skambinkite skubios pagalbos numeriu. Atkreipiame dėmesį, kad jei po tokio grasinančio el. laiško, apžiūrėję patalpas, ar teritoriją, radote bet kokį įtartiną objektą, tuomet nedelsiant skambinkite skubios pagalbos numeriu 112. Skambinant skubiu pagalbos telefonu 112 ir esant dideliam skambučių srautui, jūs automatiškai galite būti nukreipti policijos informacijos telefonu, kur gausite tolimesnes rekomendacijas“, – rašoma policijos rekomendacijose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *