Jubiliejinės „Best Indoor“ lankininkų varžybos – su dalyvių rekordu ir tituluotomis pavardėmis

Jau ateinantį savaitgalį, lapkričio 25-26 dienomis, Lietuvos sporto centro komplekse „Druskininkai“ vyks didžiausios tarptautinės uždarų patalpų šaudymo iš lanko varžybos Baltijos šalyse – „Best Indoor“.

Tai bus jubiliejinis – dešimtasis – turnyras ir pirmasis, kuris vyks ne Alytuje. Renginį organizuojančio Alytaus lankininkų klubo „Žaliasis lankas“ atstovė Inga Timinskienė teigė, kad lokacijos pakeitimas buvo neplanuotas, bet viskas išėjo tik į naudą.

„Devynerius metus varžybas organizavome Alytuje, renginys kasmet augo, tad buvo labai keista ir nesuprantama sužinojus, kad Alytaus miesto savivaldybė šiais metais prie šio tarptautinio renginio vykdymo nusprendė nebeprisidėti. Jubiliejinėms varžyboms turėjome didelių planų, lankininkų jų labai laukė ir turėjome spręsti šią problemą“, – pasakojo I. Timinskienė.

Pagalbos ranką ištiesė Druskininkai. Po susitikimo su šio miesto meru Ričardu Malinausku bei apsilankymo LSC sporto komplekse nuspręsta šiais metais „Best Indoor“ rengti būtent šiame Lietuvos kurorte.

„Nors toks sprendimas iš pradžių šiek tiek kėlė nerimą, dabar tikrai matome, kad ši rizika pasiteisino – turime rekordinį sportininkų ir dalyvaujančių šalių skaičių, o Druskininkuose atsiveria daug naujų galimybių, todėl tikiu, jog ateinantis savaitgalis visiems bus įspūdingas ir neužmirštamas“, – vylėsi I. Timinskienė.

Dalyvių skaičius išties įspūdingas – į varžybas jau užsiregistravo 180 lankininkų iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Bangladešo ir Sudano. Svečiai iš užsienio sudarys beveik pusę visų dalyvių.

„Tokį susidomėjimą turbūt daugiausiai lėmė mūsų pačių, varžybų organizatorių užsispyrimas. Mes žinome, kad šitos varžybos yra geros, jomis didžiuojamės, nuolat apie jas pasakojame kitiems lankininkams ir kviečiame atvykti. Bėgant laikui, žodį apie varžybas plačiau pradėjo skleisti ir mūsų klubo nariai, vėliau ir kitų klubų lankininkai, tikiu, kad yra ir užsieniečių, kurie sudalyvavę „Best Indoor“, savo įspūdžiais dalinasi savo šalyse. Šio renginio žinomumas vis labiau didėja ir esame tikrai dėkingi tiems visiems žmonėms kurie prie to prisideda. Pastaruoju metu taip pat vis dažniau susidomėjimo sulaukiame ir iš tokių užsienio šalių lankininkų, kurių niekada anksčiau Lietuvoje vykstančiose varžybose nėra buvę. Tas labai džiugina ir kuria gražų ateities scenarijų“, – džiaugėsi I. Timinskienė.

Šiais metais prie kokybiško varžybų vykdymo ir geriausių patirčių kūrimo lankininkams prisideda nemažai naujų rėmėjų – Druskininkų miesto savivaldybė, Lietuvos sporto centras, „Haltex“, „Druskininkų vandens parkas“, Lietuvos lankininkų federacija, „Mano lankas“, „Žaliasis lankas“, taip pat šaudymo iš lanko pasaulyje puikiai žinomi vardai – „JVD Archery“, „Beiter“, „Yate“, „Hoyt“.

Naujovių bus ir varžybų programoje. Šiemet tiesiogiai bus transliuojami ne tik finalai, bet ir dvikovos dėl bronzos medalių. Taip pat visiems „Best Indoor“ dalyviams bus suteikta išskirtinė proga sudalyvauti vieno žinomiausių šaudymo iš lanko įrangos gamintojų pasaulyje „Hoyt“ pristatyme-seminare.

Nors neretai gyvenime kiekybė negarantuoja kokybės, šiuo atveju yra priešingai – į Druskininkus atvyks daugybė tituluotų ir pajėgių sportininkų, todėl varžybų lygis bus itin aukštas, o Lietuvos sportininkų laukia nelengvas kelias apdovanojimų link.

„Best Indoor“ varžybose dalyvaus pasaulio čempionato prizininkas, Europos uždarų patalpų čempionas estas Robinas Jaatma, pasaulio jaunių čempionas latvis Romanas Sergejevas, Afrikos vicečempionas iš Sudano Galalis Eldinas, Europos čempionato bronzos medalio laimėtojas bei pasaulio jaunimo vicečempionas lenkas Kacperas Sierakowskis, Europos 3D čempionato sidabro laimėtojas latvis Kristapas Novadas, Europos 3D pirmenybių bronzinė prizininkė estė Inde Sirkel-Suviste ir kiti pajėgūs lankininkai.

Druskininkuose dalyvaus ir ryškiausias pastarųjų metų Lietuvos šaudymo iš lanko atstovas, pasaulio jaunių vicečempionas skriemulinių lankų grupėje – Jonas Grigaravičius.

„Lietuviams daugelyje grupių tikrai bus ką veikti ir reikės demonstruoti savo geriausius rezultatus norint prasibrauti iki medalių, bet, mano nuomone, tai yra labai gerai – progų „namie“ pasivaržyti su tokio lygio lankininkais dažnai nepasitaiko. Tikiuosi, kad lietuviai pasisems naujų patirčių, užmegs kontaktus ar galų gale pasimėgaus geromis dvikovomis“, – pabrėžė I. Timinskienė.

„Best Indoor“ varžybų atidarymo ceremonija – šeštadienį 9 val. Iškart po to vyks olimpinių lankų bei ilgųjų ir istorinių lankų kvalifikacinės varžybos bei pirmojo atkrintamųjų varžybų rato kovos. Popietinė dalis prasidės 13.30 val., kuomet savo pasirodymus pradės lankininkai, šaudantys skriemuliniais ir paprastaisiais lankais. Po kvalifikacijos vyks šešioliktfinalio akistatos.

Sekmadienį atkrintamosios varžybos tęsis nuo 9.30 val. Finalinės kovos dėl bronzos ir aukso medalių startuos 14.30 val.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *